• 瀏覽: 22,551
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
[隱藏]
【明報專訊】3名海關關員涉嫌於7月1日非法集結被捕。《星島日報》昨報道,海關關長鄧以海擬引用《公務員事務規例》列明的試用期條文,將該3名入職未滿3年的關員革職。海關昨回覆不評論報道,指該3名人員已被停職。



海關關長鄧以海在他們被捕後,當日將3人停職,並擬引用《公務員事務規例》列明的試用期相關條文將3人革職,毋須等待檢控、審訊和判決結果。

快,狠,準即時踢走為反而反害群之馬, 鄧以海夠硬朗, 公務員事務局長聶德權應速速退位讓廉, 震懾反叛分子!

遲啲國安部人手充足, 密探處處, 到時班曱甴公務員, 教師, 社工:
今天和你shop, 明天冇份job!
呢頭唱榮光, 跟住心慌慌!
新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20200710/s00002/1594319516740/被捕關員疑被炒-海關-不評論

[ 本帖最後由 bomdhead 於 2020-7-10 02:13 PM 編輯 ]



三人馬上就可以去英國居留了


美國偉大的女預言家臨終前,留下一句遺言:美國將會衰敗,人類的希望在東方。中國將會取代美國擔任領導世界的能力。
以後可以全職反政府,唔駛偷偷摸摸


883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95
[隱藏]
不接受辭職,直接炒


支持即炒


唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
未過試用期最適合祭旗


我哋又開心,佢哋又開心...雙贏!


一句表現未如理想就足夠革職,和被拉無關


[隱藏]
引用:
原帖由 chowcn 於 2020-7-10 09:54 AM 發表

一句表現未如理想就足夠革職,和被拉無關
自己on居,關人鬼事



回覆 引用 TOP

果3隻曱甴唔係已經預左咩??


舉報漢奸走狗及曱甴, 人人有責!!!
引用:
原帖由 chowcn 於 2020-7-10 09:54 AM 發表

一句表現未如理想就足夠革職,和被拉無關
這樣做有點牽強, 問題係有三個人, 佢地可以一口咬定係莫須有罪名!

其實關長信息好明確: 即管去示威, 話之你工作表現卓越!
對黃C將個人權益, 言論自由無限放大, 自以為是心態當頭棒喝!

[ 本帖最後由 bomdhead 於 2020-7-10 10:25 AM 編輯 ]



使鳩解釋咁多咩,反正有既定立場嘅人一定唔會理解


可以去英國做黑衣了,反中有功,英國人包食包住,一日一份狗糧住狗屋。


回覆 引用 TOP

[隱藏]
Give them a boot


回覆 引用 TOP

主題標籤 #海關
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]