• 瀏覽: 21,325
  • 回覆: 129
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 fai168888 於 2020-7-11 12:15 AM 發表
大爆第2波
張醫生話係第三波~

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-10 06:27 PM 發表
香港本來己經幾個月都幾乎零本地確診,只係相隔3、4星期先至有一兩個本地確診,其實都係因外流回港人士在家隔離14日內,卻違規外出,或因為外流回港在家隔離嘅人,傳染咗俾家中家人,再因其家中豕人外出,而再傳染俾其他人所致

不過以上情況,整體而言未算太嚴重,基本上控制到

但由黎智英/蘋果日報/壹傳媒、反對派議員、連登、telrgram等煽動,黃人曱甴喺6月尾至7.1,喺香港各區一齊出嚟集結非法 ...
師兄,分析都有道理,不過黃絲唔會理,口講自由大過天,有事只會怨政府,佢地人生好辛苦,要係個唔中意既國家生活,每天就在仇恨中渡過,所以有咩唔岩心水就找政府發洩

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-10 05:26 AM 發表
俾班「乞衣人」害死   
佢地全部係禍國害港的垃圾

班「黃C9」又會瀨東瀨西話唔關佢哋自己事㗎
所以點解班「廢C」做乜都唔會成
引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-10 06:27 PM 發表
香港本來己經幾個月都幾乎零本地確診,只係相隔3、4星期先至有一兩個本地確診,其實都係因外流回港人士在家隔離14日內,卻違規外出,或因為外流回港在家隔離嘅人,傳染咗俾家中家人,再因其家中豕人外出,而再傳染俾其他人所致

不過以上情況,整體而言未算太嚴重,基本上控制到

但由黎智英/蘋果日報/壹傳媒、反對派議員、連登、telrgram等煽動,黃人曱甴喺6月尾至7.1,喺香港各區一齊出嚟集結非法 ...

引用:
原帖由 fox007 於 2020-7-10 08:45 AM 發表

DLLM 黑暴帶口罩是為了犯法,所以要阻止。現在帶口罩是為了防疫,所以要鼓勵。你on 9就係人都知。
佢有分析能力就唔會講d低能野,更加唔會睇毒果⋯⋯ 佢仲要再出post散播仇恨言論

引用:
原帖由 soykao 於 2020-7-10 10:33 AM 發表

香港部份人冇乜抵抗力
成日係冷氣房入邊
感冒傷風成日既事
即使無抵抗力,戴了口罩和做足防疫措施,也不會感染細菌病毒

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-12 12:58 AM 發表

所以呢排患感冒的人都小左好多
基本上除了武漢肺炎外,其他所有傳染病也少人患上

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]