• 瀏覽: 9,185
  • 回覆: 168
+6
澳洲政府周四(9日)更新對香港的旅遊警示,指香港實施的《港區國安法》法例解釋空間廣泛,澳洲公民「可能被遞解出境,或可能被

呢個時勢做呢d野多舊魚,仲有人會周圍旅遊?擺姿態,應該五屎眼逐個黎

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200709/bkn-20200709101839023-0709_00822_001.html

全世界都知道中國人消費力強振興經濟 ,中國都可以發出旅遊警示澳洲,  因為當地嘅國安法有可能會被拘捕

中國比香港更嚴,又唔見之前出旅警

又想批港人居留權,又要叫國民唔好留喺香港,咁即係點?自己搬石頭掟自己隻腳?

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-7-9 11:16 AM 發表
全世界都知道中國人消費力強振興經濟 ,中國都可以發出旅遊警示澳洲,  因為當地嘅國安法有可能會被拘捕
咁總括黎講,全世界差不多都應該旅遊警示

唔敢搞中國,只能搞香港

一陣中國又唔入口佢D野就食屎架喇
引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-7-9 11:24 AM 發表
唔敢搞中國,只能搞香港

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-7-9 11:24 AM 發表
唔敢搞中國,只能搞香港
油麻地間澳洲牛奶公司係咪應該要結業撒資?

Fuck off then! 

有多少澳洲人仍留在港??

定係有香港永久居留身份,拿澳洲護照那班...

咁最好取消埋香港居民身份,走番澳洲吧...

真係戇鳩到無倫
十足香港啲曱甴冇工開就話搞罷工
澳洲佬唔准入境竟然話去香港有危險
有時真係忍唔住笑㗎

去美國巴西啦!唔好黎香港呀!

應該全球好快對香港發生旅遊警示

唔好來呀

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-7-9 11:21 AM 發表
又想批港人居留權,又要叫國民唔好留喺香港,咁即係點?自己搬石頭掟自己隻腳?
即係香港屬於高危地區

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]