• 瀏覽: 2,885
  • 回覆: 68
+2
引用:
原帖由 nigel212 於 2020-7-9 01:25 PM 發表 你最大問題是,想引玉又不捨得拋磚。
得個題目,你想人點討論?你以為大學畢業寫paper? 有無咁著數?
好。
那麼,一步一步來:
一樓第一句就是。。。?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-9 01:10 PM 發表

你的重點仍然是意圖貶損發帖者,而不是咋樣獻言予北京中央。
如果你在下一個留言還是沒有討論本帖子的內容,就得面壁思過。
踢爆你造謠話袁木有女兒
變成反對袁木有一個女兒?

呢兩句說話只係事實陳述,以事論事,何來意圖貶損?

不能以理服人,惱羞成怒,只能去拉黑,這是閣下常用手法,見怪不怪了

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-9 09:54 AM 發表
裸官=
---配偶和子女均在境外定居,或
---加入外國國籍的公職人員。
=======
國內有聲音說:
---“裸官”有瞞報的強烈動機,
---建議對領導幹部報告事項,要增加抽查比例。
【參考:https://baike.baidu.com/item/裸官/5485500

。。。。。
我的評論:這幾年,多名落馬官員 ...
自己上油管睇返袁木當年講乜啦。 佢從來冇講過六四那天沒有死人。有晒片你都仲可以講大話。 袁木話天安門廣場冇死人,但木犀地同其他地方死咗三百幾人,傷幾千。包括軍人,暴徒,誤傷嘅市民。
仲話自己係律師,法官,你根本係個滿口謊言嘅垃圾文宣。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-9 01:29 PM 發表

好。
那麼,一步一步來:
一樓第一句就是。。。?
一步一步來
第一步找舊數先
請你先真誠向廣大瀏覽者道歉
因誤信網媒,散佈5x人因反修例而死的謠言

先反省道歉,才能重新建立誠信,否則廣大瀏覽者如何與你討論?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-7-9 14:03 發表

一步一步來
第一步找舊數先
請你先真誠向廣大瀏覽者道歉
因誤信網媒,散佈5x人因反修例而死的謠言

先反省道歉,才能重新建立誠信,否則廣大瀏覽者如何與你討論? ...
無㗎啦~佢唔回到又唔知點面對就棄帖潛水,佢去晒堆填區啲post有邊次有道歉認錯…

樓主嘅意思係想講香港嘅高官,髮官,議員,甚至所有處級以上嘅公務員,

連子女親友全都要放棄外國國籍?

拿麼,在討論區發表愛國的人應否放棄外國嘅國籍?
討論區發表應該跟重西方民主的人又應否放棄香港中國嘅國籍?

借題發揮到冇底線就泥你嘅專長嗎?

DocHolliday
本帖子是什麼叫“裸官”---瞭解國情
如果你可以在本帖子裡邊寫三個有營養的留言,那麼我可以處理你說的這句:‘袁木當年講乜啦。 佢從來冇講過六四那天沒有死人。’
有沒有興趣,能力,水平 做到?

伍皓昌
如果你想對本版有所貢獻,就請把 共和國哪些法律【因為你在樓上提到了】對付裸官 列出來

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-9 02:07 PM 發表 無㗎啦~佢唔回到又唔知點面對就棄帖潛水,佢去晒堆填區啲post有邊次有道歉認錯…
前幾天已經警告你不要人身攻擊我的了。
你這個網名 @黃昏死神  面壁吧!
但是你可以用你的分身寫三個有營養【評論一樓的論點的】留言。

回覆 貓男
不是,本帖子不是提倡“香港嘅高官,髮官,議員,甚至所有處級以上嘅公務員,連子女親友全都要放棄外國國籍?”
本帖子是為了另一個話題 鋪路。那個議題非常重要的。

白生,邊句人身攻擊你呀~如果有請向版主投訴,由版主定斷,唔係你話就係,而且回覆網友又唔係回你,關卿邸事

黃昏死神
你對另一個人批評我。那是無意義的。
現在 你可以用你的另一個賬戶寫一些跟本帖子有關聯的 有營養的東西。

即係無人身攻擊你啦~請道歉

再者誹謗…你自己唔係講過你係大律師同法官咩唔計檢(察)官,跟住之後知犯法就無再認過,如果你真係大律師法官,請攞出證據,我即刻道歉

各位睇到啦~自己知理虧唔道歉仲拉黑人,
唔睇自己幾多零回覆/藍豬同沉底嘅帖,邊個先無營養…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]