• 瀏覽: 22,711
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
有不適都只是身體防衛啟動,將武漢肺炎病毒殺死或排走,又不是武漢肺炎病毒造成,加上患者已戴口罩和被隔離,很難再將武漢肺炎病毒再傳播

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 willy222 於 2020-7-9 08:30 AM 發表

有無去非法遊行先?
應該有
正常人知道果到有遊行都唔會去
佢仲響果帶四圍食嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 44_66 於 2020-7-9 10:29 AM 發表

係架, 人一藍, 腦便殘嘛
又一個智障

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

回覆 引用 TOP

今次真係比班死曱甴害撚死,本來好多限制都準備解除了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jj138 於 2020-7-9 08:35 AM 發表

可能7.1遊行示威開始,啱啱第七日開始病發,多得六四李當日在限序令之下帶頭引爆。
根本明顯係因由6月尾至7月1日,由黎廁英/貧果日報/七傳媒主謀/主使/煽動班黃絲曱甴暴徒連續多次違法暴亂示威,導至呢幾日都有好大量人群全日喺全港多個地方聚集,好大量黃絲曱甴暴徒呢幾日全日都一齊黐埋哂身

而大量集結嘅黃絲曱甴暴徒當中,更混合好多喺疫情嚴重嘅國家回港冇耐嘅黃絲曱甴,所以咪疫症交叉威染,然後受感染黃絲曱甴暴徒再喺社區擴散傳播

其實睇美國近期因黑人被白人警察殺害,而導美國全國大型示威,因而令美國疫情再次擴大,就知今次香港疫情再次喺社區爆發,根本係6月尾至7月1日嘅連續多次曱甴暴徒違法暴亂所導至

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 o12345o 於 2020-7-9 09:34 AM 發表

呵呵!正常人會71係CWB 行完又食,食完又行 “玩” 足一日?!

好快會有”71非法遊行”群組架啦
人地住禮頓山。唔響銅鑼灣活動唔通去元朗咩~

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2020-7-9 11:16 PM 發表

男病人於7月1日到過銅鑼灣區內多間食肆,包括
1)軒尼詩道的凡高廚房
2)希慎廣場的一風堂
3) 銅鑼灣廣場的極尚大喜屋
4) 利舞台廣場的玉桃軒

一個人係一日去左4 間食肆, 佢其實食左幾多餐 ? ...
條友分明講大話啦,條友7.1其實係去非法遊行,就講成去4、5間喺非法遊行路線嘅食肆食嘢

有兩點可以拆解條友係講大話,嚟遮瞞因去非法遊行而中毒或播毒

1. 冇可能幾個鐘連續去4、5間食肆食嘢,肚餓只會去一間食肆食到飽

2. 亦係最大破綻,條友話喺7.1當日下晝連續去4、5間食肆食嘢嘅路線,正正就係7.1當日非法遊行嘅路線,但當日呢條路線一帶嘅舖頭及食肆,因為被班曱甴遊行暴亂嚴重影響,而紛紛停止營業,根本做唔到呢條友生意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 omnia 於 2020-7-10 06:28 AM 發表

人地住禮頓山。唔響銅鑼灣活動唔通去元朗咩~
哈哈,幾難得先有個所謂家世見得下人YC,中招就割?

講真,明知當日個區乜事,正常香港人就算住個區都避啦!

跑馬地冇嘢食?天后冇嘢食?留喺屋企唔得?

極敏感時刻係暴動核心區浦足一日,當佢係暴徒怪邊個?!

回覆 引用 TOP

叫你地唔好去遊行係都要去...害人精

我係現代人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]