• 瀏覽: 4,565
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-7-22 08:05 AM 發表

你話唔同我loop 係#43,我話你歪理係#46,你解釋下點解#45同之後D貼仲要同我loop 先,係咪#43係講大話🐶up?
你 #42 話要 “收你皮” 我 #43 回覆 “我唔會同你 loop”。何來之歪理?

根本成件事係你柒左在先,無端端 #31 撩交鬧:

我一字一句都係話唔滿意政府就投票選過第二個,武力推翻政府抵比人拉。我有錯嗎?

你九唔搭八講 Catalonia,係咪你衰先?

殖民地反英女皇, 叛國罪。。。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-8 10:22 PM 發表
中國香港國安法實施前後,人們看到了某些西方國家的兩副面孔:一方面千方百計阻撓香港國安法立法,一方面本國國安法規琳琅滿目,對於各類危害國家安全的犯罪行為嚴懲不貸,執法手段堪稱「全球楷模」。

英國20年間9次修法 完善以反恐為主的國安類法律體系

過去20年間,英國至少9次頒布和修訂涉國家安全類法律。其中主要幾項立法包括:《2000年反恐法案》《2001反恐犯罪和安全法案》《2006年反恐法案》 ...
一睇佢無限期終止引渡條例,就知英國有幾多MI6,就做中國線㗎啦。

提示: 違規內容已被屏蔽

西方邏輯 兩把尺是原則 兩套標準是常識🤔🤔

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-21 08:41 PM 發表
咁都有比較?

西方政府你唔滿意當權者,可以透過民主選舉換人。如果連民主制度都唔遵守要武力推翻政權就梗係抵拉。

我地呢?
搞清楚咩叫西方民主先啦🤣🤣

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-22 11:06 AM 發表

搞清楚咩叫西方民主先啦🤣🤣
你邊度唔清楚,我教你。

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-22 11:07 AM 發表

你邊度唔清楚,我教你。
你講的是選左出來不合下次選第二個就叫民主?🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-22 11:11 AM 發表

你講的是選左出來不合下次選第二個就叫民主?🤔🤔
唔通選左出來唔比佢做就叫民主?

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-22 11:13 AM 發表

唔通選左出來唔比佢做就叫民主?
果然係民主?👍👍

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-22 11:17 AM 發表

果然係民主?👍👍
你受教就好了

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-22 11:17 AM 發表

你受教就好了
不敢恭維 ,你繼續擁抱你嘅民主繼續搓陀歲月, 我去我嘅 忙碌 改善生活🙏🙏

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-22 11:25 AM 發表

不敢恭維 ,你繼續擁抱你嘅民主繼續搓陀歲月, 我去我嘅 忙碌 改善生活🙏🙏
兩者無 conflict

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]