• 瀏覽: 2,216
  • 回覆: 48
+7
絕對是必須。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-7-8 11:25 PM 發表

咁升級要宣誓囉!
係呀
咁就應該可以~

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-7-8 09:03 PM 發表

顧主更改顧傭合約,唔接受就補償解除合約,有什麼問題?點解唔可以改條件?
合約工應該可以, 但如果係長期工(例如常額長俸或鐵飯碗公務員), 唔會再改合約, 所以有機會會被司法覆核~

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-7-8 09:41 PM 發表

做得公墓,都係求安穩,呢個就比中共睇中弱點…
就怕佢地唔出來,試下土耳其式天體浴享受

整頓一下都好既~
舊年搞到圍政總大家都番唔到工果陣, 仲有啲公務員好意思話「理解」佢地~

多舊魚

引用:
原帖由 john117 於 2020-7-8 05:55 PM 發表
政府計劃七月一日或之後新入職公務員、較高職級、職務較敏感、轉職、晉升現職公務員,須宣誓或簽署文件確認擁護《基本法》、效忠香港特區。

咁即係今年71前入職所有公務員都唔洗效忠香港特區 ...
一係就全體... 點解要71後入職先要?????
我哋既阿斗班子真係扶唔起的... 思維怪怪...
就算亞爺立幾多規例保住呢隻阿斗, 佢都係唔識振作

香討開新戶口都應該咁做啦

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-9 12:46 AM 發表

係呀
咁就應該可以~
閉在呢幾年退休潮,好多呢十年入職嘅八九十後已經升咗一兩級

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-8 09:24 PM 發表
e+打份工都要發誓, 唔係吓化?!
唔係咩呀?等你地仲話要去英國, 你連發誓都唔想做。呢招都係學英國架咋

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-7-8 09:41 PM 發表

做得公墓,都係求安穩,呢個就比中共睇中弱點…
就怕佢地唔出來,試下土耳其式天體浴享受
唔係中共睇中弱點
中共係跟足英國哥一套玩法咋

附件

Screenshot_20200507_184703_org.adblockplus.browser.jpg(97.52 KB)

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-7-9 01:12 AM 發表

一係就全體... 點解要71後入職先要?????
我哋既阿斗班子真係扶唔起的... 思維怪怪...
就算亞爺立幾多規例保住呢隻阿斗, 佢都係唔識振作 ...
唔係思維怪怪, 係有鬼作怪

引用:
原帖由 john117 於 2020-7-8 05:55 PM 發表
政府計劃七月一日或之後新入職公務員、較高職級、職務較敏感、轉職、晉升現職公務員,須宣誓或簽署文件確認擁護《基本法》、效忠香港特區。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200708/entries_5f0579e1335d19a95aeb1a3b_1981614481_big_1594194457.jpg

咁即係今年71前入職所有公務員都唔洗效忠香港特區 ...
社會有道德觀念嘅打工仔,
有幾多呀!

勢在必行

引用:
原帖由 montejo 於 2020-7-9 06:00 AM 發表

閉在呢幾年退休潮,好多呢十年入職嘅八九十後已經升咗一兩級
睇下事態發展先~
我諗大部份人都無問題...

引用:
原帖由 oyear 於 2020-7-9 08:02 發表

唔係咩呀?等你地仲話要去英國, 你連發誓都唔想做。呢招都係學英國架咋
入籍同打份工係一樣嚟?! 你嚟我公司做, 向住我發誓, 我負責監誓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]