• 瀏覽: 2,215
  • 回覆: 48
+7
e+打份工都要發誓, 唔係吓化?!

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-8 09:24 PM 發表
你可以吾宣既

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-8 21:24 發表
唔係老馮請你啵

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-7-8 09:16 PM 發表

以後再冇地方諸侯作亂呢支歌唱啦
早排有四件局長斬撚咗,仲有邊個唔順就滾吧…

局長唔係公務員~
要郁都易啲~
但如果搞公務員, 萬一惹起公憤就麻煩啲~

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-8 21:33 發表

局長唔係公務員~
要郁都易啲~
但如果搞公務員, 萬一惹起公憤就麻煩啲~
做得公墓,都係求安穩,呢個就比中共睇中弱點…
就怕佢地唔出來,試下土耳其式天體浴享受

引用:
原帖由 ken1800 於 2020-7-8 08:56 PM 發表
炒晒港台班唔合作員工
X 2

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-7-8 21:29 發表

唔係老馮請你啵
我講道理啫, 即係你公可請個文員要係博士畢業, 我都可以講句:
唔係吓化

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-8 05:58 PM 發表

無計啦~
已經入咗職, 唔可以更改條件~
叫簽都好,可以睇下邊隻係曱甴,特別照顧佢

邊個交稅咪效忠邊個囉 打工仔捱生捱死遲少少交就罰錢
同一堆走稅同公屋太監老廢效咩忠?

引用:
原帖由 john117 於 2020-7-8 05:55 PM 發表
政府計劃七月一日或之後新入職公務員、較高職級、職務較敏感、轉職、晉升現職公務員,須宣誓或簽署文件確認擁護《基本法》、效忠香港特區。

咁即係今年71前入職所有公務員都唔洗效忠香港特區 ...
新入職既在入職前要宣誓, 舊有既公務員都要分批做, 官職越高的越要先宣誓, 最終所有公務員都要宣誓!

其實可以咁做嘅,肯宣誓果D咪可以在香港出糧;不宣誓果D要返深圳出糧,以示觀察擁護程度,依D宣誓嘅嘢唔急嘅,自己揸主意啦

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-8 05:58 PM 發表

無計啦~
點解唔可以?

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-7-8 09:03 PM 發表

顧主更改顧傭合約,唔接受就補償解除合約,有什麼問題?點解唔可以改條件?
僱傭條例得
公務員條例就唔知,不過應該無寫

引用:

無計啦~
咁升級要宣誓囉!

引用:
原帖由 john117 於 2020-7-8 05:55 PM 發表
政府計劃七月一日或之後新入職公務員、較高職級、職務較敏感、轉職、晉升現職公務員,須宣誓或簽署文件確認擁護《基本法》、效忠香港特區。

咁即係今年71前入職所有公務員都唔洗效忠香港特區 ...
97年之後入職的都應該要補簽

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]