• 瀏覽: 19,031
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-7-8 05:58 PM 發表

唔係講笑..老人院一爆香港會好快由人口老化變人口年青化.....
浴火鳳凰,未嘗不是件好事~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-8 05:58 PM 發表

徵用中旅之酒店囉~
徴用大學畜宿舍
反正班能樣都唔能係讀書,叫佢地返屋企

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-7-8 05:59 PM 發表

有幾多?
就幾千人

香港唔通找不到收容幾千人的地方嗎?
唔好玩啦
本來用開隔離條邨要今個月交返比可上樓班人嘛咪無咁多地方囉……不過南亞返港要佢哋做家居隔離又嘥氣……佢哋衛生意識不足的

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-7-8 05:48 PM 發表
仆你個街
點解仲唔強制指定地點隔離?

是否想全民染疫?
要飯聞區已完批准先得,揀邊度做隔離點,佢地都會去反反反

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-7-8 05:39 PM 發表
在家隔離15日,簡直係自欺欺人, 在家中隔離  但家人同住 兄弟姊妹 不會感染到?
同意

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-8 06:02 PM 發表

本來用開隔離條邨要今個月交返比可上樓班人嘛咪無咁多地方囉……不過南亞返港要佢哋做家居隔離又嘥氣……佢哋衛生意識不足的
用手食飯,唉!

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-7-8 06:02 PM 發表

要飯聞區已完批准先得,揀邊度做隔離點,佢地都會去反反反

11348990 11348991 11348992 11348993 11348994
一日犯民,香港人無好日子過

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-7-8 06:01 PM 發表

徴用大學畜宿舍
反正班能樣都唔能係讀書,叫佢地返屋企
同意。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-8 06:04 PM 發表

用手食飯,唉!
根本外國返香港避難的好多唔守規矩,好多偷走出街

海洋公園要政策比幾十億。應該收曬班外來人士隔離啦。。政府都無火既。唔知系唔系層層老友。

又黎爆
屌只係傷港做冇能用
歐尾咁能多點都會傳返黎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-7-8 05:55 PM 發表
今次真係大爆發了
事後孔明,其實有幾大因素
1. 外國持續爆發,香港不斷比人入境。所謂輸入個案每日都有10單以上
2. 香港家居檢疫有漏洞。14日檢疫也可能唔夠長
3. 香港放寬限聚令,學校複課,社交接觸多左
4. 香港人鬆懈,好多人唔帶口罩,或者帶在下爬

其實仲有一個潛在傳播鏈,可以好大鑊,就是那些瑜珈班。敎室內,所有學員沒有戴口罩,在同一空間45mins-1hr. 大吉利是,如裡面只要有一隱型傳播者,又肯定有群組個案。但呢方面好少人提,可能生意至上掛~

美國裝屍果d 凍肉車 凍肉座飛機黎香港

最終咪又係全民染疫
宜家出街食飯無論堂食定外賣
都係博個廚師侍應同其他食客無中招啫
一家人一個中招等於全家中招

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]