• 瀏覽: 38,958
  • 回覆: 319
  • 追帖: 2
(英國外交部運用大量資源捧陳方安生做特首,但最終回歸後她只能做「阿二」(政務司司長),成為陳太的心結,估計她「不太高興」)
同意。

引用:
原帖由 霏菲飛 於 2020-7-8 01:24 PM 發表

佢如果真係效忠中央,做得好好睇睇中央滿意,做唔到第一任都可以做第二任,做政務司長嘢嘢都陽奉陰違擺中央同董建華上台,中央有眼睇都知你反骨 ...
效乜鬼野忠中央丫 最緊要帶領香港有運行

特首又冇兵權

港英餘孽

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-8 01:05 PM 發表
做唔到就一拍兩散,攬炒香港
其實香港好多黃絲就好似陳太咁,跟本唔係為咗乜野民主,只係唔鍾意中共,為反而反!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 8-7-2020 12:47 PM 發表
葉劉淑儀繼續在節目指,當時在港的英國官員不捨得離任,當時布政司、律政司及財政司仍由英國人擔任,直至身為政治家的末代港督彭定康上任,情況才改變。「當時(政務司)有3隻馬跑緊,一個是陳祖澤,他很資深;一個是施祖祥,他很拼命;還有陳方安生,當時我們一致認為是『高跟鞋』跑出。」

最終,陳方安生於1993 年成為首名華人布政司。葉劉淑儀讚陳太不但較另外兩人資深,而且能力高、英文好、笑容甜美,而且將穿旗袍的 ...
咁擘瘤既心結呢?人地寧願777都不揀佢!?😱

賣國禍港唔使罸,繼續享受富貴生活。。。吹撚漲!

咁英國捧得佢就肯定有把柄喺英國手唔怕隻傀儡唔聽話

五十笑百!
歪嘴婆既心結比佢更大!😃

證明「唔方好心」係英國陣營,根本上不想香港回歸

一早被英國佬策反咗啦!依種人最易被利用

Mola

十成按揭,又大佬殺人,比佢上到位香港冇運行

其實葉太都有同樣既心結

引用:
原帖由 icantstop 於 2020-7-8 02:05 PM 發表

咁擘瘤既心結呢?人地寧願777都不揀佢!?😱
葉太不會搞破壞

引用:
原帖由 TRruth 於 2020-7-8 02:07 PM 發表
五十笑百!
歪嘴婆既心結比佢更大!😃
葉太就算得不到都不會反轉豬肛搞破壞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]