• 瀏覽: 35,415
  • 回覆: 457
  • 追帖: 2
+18
痴撚線!即係引人犯罪啫!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-7-8 11:21 發表

唔關個官事, 係控方主動撤控......
控方今在東區裁判法院撤銷一項不誠實地意圖欺騙而取用電腦罪,並申請以簽保守行為處理。
咁睇應該可能係俾左料警方,遲d將一班曱甴連根拔起喎。

有晒證據都輕判黑暴

60萬都係一時貪玩
呢個官幫都唔好咁出面

可惡的狗官又放生。

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-7-8 11:09 AM 發表
警員於去年9月發現個人資料遭一名學生盜用申請網上借貸60萬元,學生早前承認因一時衝動和貪玩而犯案,控方今在東區裁判法院撤銷一項不誠實地意圖欺...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200708/_2020070811012969260.jpg

勁呀9宮,如果拎9宮資料去借錢會點判?🤩

新聞來源連結:

htt ...
咁都唔使坐?

使用虛假文件咁撚大罪守行為?個官係咪癡撚線

引用:
原帖由 天吹地動 於 2020-7-8 11:22 AM 發表
盜用警員資料去借貸⋯判守行為24個月
但,如果⋯⋯
盜用法官資料去借貸⋯判即時監禁24年

支持香港成立一個監察法官行為既委員會
同意!!

嘩!原來偷資料借貸剩係守行為,呢個案例不得了,罪犯們狗棺叫你地放心犯法呀

香港真係多狗官

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-7-8 11:13 AM 發表
守行為?刑事罪行呀狗棺!條狗棺CLS, 上訴囉。
人治嘛,習慣啦

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-7-8 11:19 AM 發表

盜用他人資料借錢喎!! 原來係小兒科!! 判你24個月內唔好再犯就得, 怪不得咁多借錢廣告, 兩邊食夠禾味!!
dklm
一個阿伯只係報細年齡繼續做保安判坐一年
痴撚線嘅香港司法

有冇九兩菜 不誠實使用電腦 盜竊 欺詐 使用假身份欺騙財務機構 咁都唔使坐監?
73歲老翁 用假身份證 取得保安工作 自食其力 判囚四個月
https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=134988

曱甴生物,恐怖極端,如同恐怖份子,不是生物,而是畜牲,垃圾不如。

真狗棺,唔係假嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]