• 瀏覽: 22,750
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+13
唔明美國行動上一直打壓香港,要香港死,但又話幫香港,係咪患上國家級思覺失調

國家隊一早部署好晒先出國安法,已經話咗如果香港唔夠美金可以向大陸央行提取。

透過打擊香港嚟幫助香港,要俾嗰讚美國佬!無錢,嗰200萬+1香港人點走佬去英國啊!

建議向美國貨品抽稅50%!

確係要小心,正苦最近使咗咁多錢,儲備大幅下降,大鱷如果聯手玩嘢,正苦要捍衛聯系匯率的確有啲壓力

港幣可以隨時脫勾,一d問題都冇,點打擊。用人仔都得。

最大問題係,香港班美資已經講過唔會走。而呢班人,係特朗普既老細。

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2020-7-8 10:23 AM 發表
建議向美國貨品抽稅50%!
香港美國公司 + 美國人, 稅率由17%=>57%就得啦

大陸只要向美國買iPhone同大豆,必要時賣出一啲債券,啲美金已經多到水浸,呢啲已經過晒期嘅討論項目,翻炒係冇乜意義。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-8 10:19 發表

你有美金係銀行, 銀行冇美金比你, 都係銀行死先姐
所以即係叫人棄美元轉做歐羅或其他貨幣結算!! 美國咁益歐洲, 幫手振興經濟!!

脫鈎啦!
我建議掛北韓,匯率隱定,冇人敢炒。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-7-8 09:29 AM 發表
財經媒體彭博引述知情人士稱,美國總統特朗普的一些高級顧問提出建議,透過打擊港元與美元之間的聯繫匯率制度,來回應中方在香港...

?20200708084131

放這些消息出來,可能係預警美資要撤退,跟住 ...
侵侵豬最叻就係管理錢️俾佢管,真係放心晒

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-7-8 09:29 AM 發表
財經媒體彭博引述知情人士稱,美國總統特朗普的一些高級顧問提出建議,透過打擊港元與美元之間的聯繫匯率制度,來回應中方在香港...

?20200708084131

放這些消息出來,可能係預警美資要撤退,跟住 ...
侵侵豬最叻就係管理錢️俾佢管,真係放心晒

逼港幣掛人仔?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-7-8 10:30 AM 發表

所以即係叫人棄美元轉做歐羅或其他貨幣結算!! 美國咁益歐洲, 幫手振興經濟!!
好多國家改用一藍子貨幣做匯率
係香港掛美金

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]