• 瀏覽: 1,536
  • 回覆: 13
上水區小學育賢學校校長陸利基疑趁學校舉辦開放日,涉嫌兩度在課室及操場向一名貌美女家長施以攬抱、掃背及捏臀等非禮,過程更遭其他家長及教師目睹。案件昨在粉嶺法院開審,受害女家長庭上多番以淚控訴:「唔知點面對屋企!」男教師亦挺身指證校長。已停職的校長昨被裁定兩項非禮罪表證成立,案件今續審,屆時校長或會出庭自辯。
五十七歲的被告陸利基,原被控三項非禮罪名,惟其中一項昨日獲控方不提證供起訴,餘下兩項控罪詳情則指,被告於去年九月十八日,分別在上水智明街育賢學校的課室及操場內,非禮卅六歲女家長X。現居深圳、相貌娟好的X昨供稱,其女兒去年九月經朋友林紅介紹入讀育賢學校,事發前她曾在學校介紹日見過被告數次,但不相熟。
戙起單張遮手 防再受襲X稱,案發日正值學校開放日,她與林紅一同來校當義工。約下午二時她正在課室觀看學生作品時,被告突用右手大力攬抱她左肩將她拉到座位,着她與林紅、男教師黃學文及另兩名家長同坐一桌,被告說:「介紹同鄉你識!」期間坐在她旁邊,乘機掃她手背及手臂。
X直言對被告行為十分厭惡,加上「咁多人望住」令她非常尷尬,最後要「戙起」宣傳單張遮蓋自己手部以防再受襲。至下午四時許,她打算離開時,被告從後追上並叫停她:「咁快走?」更在操場用手搭着她肩,再直掃背部及臀部,並在臀部捏了一下,X大驚下即衝出校門致電丈夫,在丈夫鼓勵下,傍晚與林紅一同到警署報警。
女事主哭訴:我點面對屋企....

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100114/00176_004.html

位學生女家長咁吸引,莫非真係巧恕正...
連條咸濕校長都忍唔住抽抽水,黑霉老枯井非禮案呀!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-7-7 06:15 PM 發表
上水區小學育賢學校校長陸利基疑趁學校舉辦開放日,涉嫌兩度在課室及操場向一名貌美女家長施以攬抱、掃背及捏臀等非禮,過程更遭其他家長及教師目睹。案件昨在粉嶺法院開審,受害女家長庭上多番以淚控訴:「唔知點面對屋企!」男教師亦挺身指證校長。已停職的校長昨被裁定兩項非禮罪表證成立,案件今續審,屆時校長或會出庭自辯。
五十七歲的被告陸利基,原被控三項非禮罪名,惟其中一項昨日獲控方不提證供起訴,餘下兩項控罪詳 ...
臭西黑鬼得冇兒冇女
想比校長抽水都唔得啦

引用:
原帖由 mikemike7252 於 2020-7-7 11:56 PM 發表

臭西黑鬼得冇兒冇女
想比校長抽水都唔得啦
咁嘅輪款,就算有.....
咸濕校長都唔吊佢啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-7-8 12:10 AM 發表

咁嘅輪款,就算有.....
咸濕校長都唔吊佢啦!
直情係教協出問題

引用:
原帖由 moyy 於 2020-7-7 06:15 PM 發表
五十七歲的被告陸利基,原被控三項非禮罪名,惟其中一項昨日獲控方不提證供起訴,餘下兩項控罪詳 ...
人不知羞恥,刷下樓主貼,又刷存在感,
小學雞話:呢到個到出問題,
我話既:全歸香港人被港美機構
洗腦後遺病,冇晒道德

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-7-8 11:16 AM 發表

人不知羞恥,刷下樓主貼,又刷存在感,
小學雞話:呢到個到出問題,
我話既:全歸香港人被港美機構
洗腦後遺病,冇晒道德
...
位咸濕校同隻影子狗有些相似....
心理及生理都好大機會有問題,
正身就一定係變鳩態.......
自卑感頗重亦不敢面對別人,
所以咪變件婚新出嚟頂頂雞頭囉!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-7-8 04:00 PM 發表

位咸濕校同隻影子狗有些相似....
心理及生理都好大機會有問題,
正身就一定係變鳩態.......
自卑感頗重亦不敢面對別人,
所以咪變件婚新出嚟頂頂雞頭囉! ...
被洗腦前連登仔
以為係度做下文宣就
可以違到民主自由,
校長比人告喇,呸!

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-7-9 08:01 AM 發表

被洗腦前連登仔
以為係度做下文宣就
可以違到民主自由,
校長比人告喇,呸!
連登仔係呢個樣衰校長淫威下
你話..............

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-7-9 12:08 PM 發表

連登仔係呢個樣衰校長淫威下
你話..............
淫威之下週停隻西玩臭曬,
黃色教圈

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-7-9 04:49 PM 發表

淫威之下週停隻西玩臭曬,
黃色教圈
嘩,毒果黃媒D黃淫文章
學界半價睇
吾.死...............

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-7-9 08:42 PM 發表

嘩,毒果黃媒D黃淫文章
學界半價睇
吾.死...............
根源是毒果,黃淫文章

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-7-9 10:36 PM 發表

根源是毒果,黃淫文章
毒果害人不淺,

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-7-9 11:04 PM 發表

毒果害人不淺,
淫毒文意,
令青少年有潛在不良意識,
黒暴後玩自由西
有西吊個個做手足

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]