• 瀏覽: 21,682
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+7
毒果....

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-7 08:34 AM 發表
好彩冇褲袋,唔知有幾多屈得成!
+++++++

53歲電腦技工多年前返回寓所途中遭警員截停,被指褲袋內藏有冰毒,家中又有包裝工具,惟審訊發現他當日所穿褲子根本無褲袋,最終在還押468天後無罪獲釋。他指警方插贓誣告、惡意檢控,令他無辜被拘押,飽受精神和情感傷害,早前入稟向警務處處長索償345萬元,案件今於高等法院開審。警方庭...

https://hk.appledaily.com/resize ...
🤔最後大問題了...咁包冰毒是邊個的?
被告人還是警方的?

無褲袋就應該無冰毒,
但現在出現一條無褲袋的褲,同一包冰毒。
奇案了!

引用:
原帖由 tri333 於 2020-7-7 12:03 PM 發表
呢啲咁嘅人,告唔入並唔代表佢冇做過。
咁係道友就可以屈嗎?

律政司一方開審前一度向法庭申請短暫押後,希望與原告一方庭外和解,惟雙方最終無法達成共識。 >> 好明顯律政司已讓步,只係希望想賠少d,再少我覺得點少法都會有100萬以上, 事主選擇唔妥協, 福禍難料

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-7-7 12:39 PM 發表

甘就可以砌生豬肉
係咪???
你砌警察生豬肉呀

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-7 08:34 AM 發表
好彩冇褲袋,唔知有幾多屈得成!
+++++++

53歲電腦技工多年前返回寓所途中遭警員截停,被指褲袋內藏有冰毒,家中又有包裝工具,惟審訊發現他當日所穿褲子根本無褲袋,最終在還押468天後無罪獲釋。他指警方插贓誣告、惡意檢控,令他無辜被拘押,飽受精神和情感傷害,早前入稟向警務處處長索償345萬元,案件今於高等法院開審。警方庭...

https://hk.appledaily.com/resize ...
事發後將個袋縫合?..........去法證科驗下啦, 會知道會袋幾時縫合的!

錯就要認。樹大有枯枝,有問題信現任一哥會整頓。
唔評論案情。
只想講,吸毒有樣睇!大麻係毒品!

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-7-7 12:48 PM 發表
食大麻好人有限。
大把名人食大麻,咁就代表哂食大麻就係壞人?

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2020-7-7 01:43 PM 發表

大把名人食大麻,咁就代表哂食大麻就係壞人?
你又知人地係好人?

會唔會係懲教署問題

咁唔一定係壞人呀?

如果真係冤枉,警務處應該要賠償市民嘅損失,但唔好用政府庫房嘅錢黎賠

引用:
原帖由 tri333 於 2020-7-7 12:03 PM 發表
呢啲咁嘅人,告唔入並唔代表佢冇做過。
原本個人應該要坐10年, 屈人的警察應該要代佢坐

將條褲嘅袋縫咗,跟住就話呢條褲根本冇袋?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]