• 瀏覽: 25,265
  • 回覆: 496
  • 追帖: 2
+12
英國首相約翰遜宣布,將為BNO香港人提供申請居英權途徑,中方對此強烈反對。全國政協副主席、香港特首梁振英更有facebook說,港人如以BNO取得英國國籍,當局應收回他們的中國國籍和香港居民身分。 約

係時候取消雙重國籍了

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2687637/【BNO】港人倘用BNO獲居英權 梁振英倡褫奪中國國籍?mtc=30024

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-7 08:23 AM 發表
英國首相約翰遜宣布,將為BNO香港人提供申請居英權途徑,中方對此強烈反對。全國政協副主席、香港特首梁振英更有facebook說,港人如以BNO取得英國國籍,當局應收回他們的中國國籍和香港居民身分。 約

係時候取消雙重國籍了

新聞 ...
我贊成,但唔係只限BNO , 係所有有其他國籍0既人,無雙重國籍。

支持,二選一

唔使咁絕嘅, 重新住滿七年就可以

既要移民.即不留戀原居地
刪去原居國籍也屬合理

一早要取消,移民咗民就唔好返來爭飯食啦

贊成!

吓唔好玩啦,他們沒中國籍但回港亦可拿褔利。

岩呀..廢事派錢又有佢地份~ 將資源擺返係真正香港人到都好

全力十卜!

梁2022強勢回朝!

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-7-7 08:57 AM 發表

咪係囉,兩邊奶真係唔要得,尤其係果啲特首高官議員,自己就出香港人既糧,啲老婆老公子女孫仔孫女唔係去晒外國就攞晒外國居留權,1般人對國家觀念唔夠了解就話啫,佢地位高權重無可能唔做返個好榜樣俾人學習囉.若然係愛國愛黨既話,1定唔會話將家人送去外國格,萬1俾啲外國勢力攞嚟做人質要脅佢地出賣國家咁國家安全必然受到嚴重威脅喎,特別係果啲成日話咩外國勢力干預香港事務既人,話有證據又1直都唔攞出嚟,有得 ...
現今人人平等,唔使突出某類人,只要取消雙重國籍咪得囉,你話係唔係呢。

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-7 08:23 AM 發表

係時候取消雙重國籍了

新聞 ...
689叫左你兩個千金加傻仔反來未!!

引用:
原帖由 閘總智囊 於 7-7-2020 08:57 發表

咪係囉,兩邊奶真係唔要得,尤其係果啲特首高官議員,自己就出香港人既糧,啲老婆老公子女孫仔孫女唔係去晒外國就攞晒外國居留權,1般人對國家觀念唔夠了解就話啫,佢地位高權重無可能唔做返個好榜樣俾人學習囉.若然係愛國愛黨既話,1定唔會話將家人送去外國格,萬1俾啲外國勢力攞嚟做人質要脅佢地出賣國家咁國家安全必然受到嚴重威脅喎,特別係果啲成日話咩外國勢力干預香港事務既人,話有證據又1直都唔攞出嚟,有得 ...
一個前行政長官、仔女攞哂英國國籍但又要留係香港住,唔知有咩資格係到吠呢

引用:
原帖由 閘總智囊 於 7-7-2020 08:57 發表

佢本人冇去外國就得啦,家人有獨立人權冇得管,充分正明香港係自由

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]