• 瀏覽: 4,277
  • 回覆: 36
Now TV母公司電訊盈科(0008)昨晚發聲明,就體育評述員「丹尼爾」陳恩能於霍士體育台(FOX Sports)的世界一級方程式(F1)賽事旁述時,發表不當言論深表憤怒及遺憾,要求正視及交代事件。消息指他涉在直播其間以「武漢肺炎」形容新冠病毒肺炎。陳回覆查詢時稱暫未有回應。

E+全世界共識就係唔用地區來命名一個疾病, 就算用都用美國肺炎啦因為美國最多人中招

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20200706/s00006/1594021392720/【f1】評述員陳恩能疑直播講武漢肺炎被投訴-電盈發聲明要求霍士體育台跟進-當事人未回應

E+有國安法呢把刀, 街哥都係醒定D好D

發表不當言論深表憤怒及遺憾
黃絲末路

有個 YouTube channel 理性分析,講足球戰術同知識,本來好有資訊性,可惜個 Youtuber 都係黃到變智障,佢第時上任何電視台做節目都會盡快投訴。

通訊辦唔係唔處理呀?!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-7 04:13 AM 發表
E+有國安法呢把刀, 街哥都係醒定D好D
無聊當有趣

引用:
原帖由 x747x 於 2020-7-7 07:48 AM 發表
有個 YouTube channel 理性分析,講足球戰術同知識,本來好有資訊性,可惜個 Youtuber 都係黃到變智障,佢第時上任何電視台做節目都會盡快投訴。
有人轉個名上電台開咪

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-7-7 07:53 AM 發表

有人轉個名上電台開咪
個撚個都話自己係KOL

係咪可用國安法侍候佢……令別人憎恨中國

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-7 04:05 AM 發表
Now TV母公司電訊盈科(0008)昨晚發聲明,就體育評述員「丹尼爾」陳恩能於霍士體育台(FOX Sports)的世界一級方程式(F1)賽事旁述時,發表不當言論深表憤怒及遺憾,要求正視及交代事件。消息指他涉在直播其間以「武漢肺炎」形容新冠病毒肺炎。陳回覆查詢時稱暫未有回應。

https://fs.mingpao.com/ins/20200706/s00006/606e3b4cb8a5286a8 ...
係大6式玻璃心蔓延香港
好似武肺蔓延全球咁

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-7-7 07:52 AM 發表
通訊辦唔係唔處理呀?!
有乜好處理?
袁教授都話好多病民間都使用簡稱

猿膠獸又話香港140萬人會確診啦, 岸狗先聽佢講
引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-7-7 10:31 AM 發表

有乜好處理?
袁教授都話好多病民間都使用簡稱

呢件黃'能'仲會講德甲,正'能'樣!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-7 10:07 AM 發表

個撚個都話自己係KOL
KOL哩個詞畀人用到濫晒

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-7 10:07 AM 發表

個撚個都話自己係KOL
佢真係去電台做節目 唔止一般KOL

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]