• 瀏覽: 591,977
  • 回覆: 311
  • 追帖: 163
+350
引用:
原帖由 zoe~berry 於 2020-7-9 08:33 PM 發表

睇住老尾班鬼佬無晒符, 又諗唔到解決方法, 唯有日日叫住 CHINA CHINA ..CHINA.... 好似止痛藥咁, 叫住叫住自己好似舒服d
開頭真係冇諗過會有國家一日6萬單新症
更加無諗過個國家係美國.......
世事如棋局局新...

AA同 UA d crew都好巴閉😏
covid cases....美國每日6萬,香港每日幾十....佢地”refuse to fly to hk”?! 😂 我地refuse佢飛過嚟吓話😏😏😏
https://www.google.com/amp/s/amp.scmp.com/news/hong-kong/transport/article/3092420/coronavirus-united-airlines-stops-resumed-hong-kong

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-7-10 10:09 AM 發表
爆爆sir被掛有反中飾物嘅黑醫護粗暴對待的事,無線新聞都有提及,我覺得此事絕不能就咁算,東區醫院打官腔話會嚴肅跟進,分分鐘最後又係不了了之,呢啲仆街黑醫護真係一個都嫌多呀,留呢啲仆街響度只會繼續害人害物,醫管局實在夠廢,早前仲講到話嚴禁醫護人員佩戴政治飾物,而家轉個頭就兜面刮醫管局一大把,根本當佢耳邊風,,我地大家要出分力,盡量幫手send電郵去唔同部門及人仕反映,要佢地嚴正正視此問題,唔能夠又一 ...
醫者父母心,點解可以歧視病人背景?佢地冇professional ethics㗎咩??
呢d咁缺德嘅行為應該盡快查清楚然後
解僱+釘牌

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-10 02:38 AM 發表

叫公司,餐海鮮可否外賣攞番屋企食啦........btw,我覺得現在嘅鯉魚門海鮮,無咩特別好食囉。
我公司都取消聚餐呀不過每人比番張coupon我地自己去食或買嘢

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-7-10 10:56 AM 發表

所以美國咪質疑中國做假囉!冇理由㗎?我哋三億幾都爆到bilibala……
前兩日同yc食飯
佢冇咗d氣焰之前鬧警察果d言論全部冇哂....國安法真有震攝力😏😏😈

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-7-10 11:47 AM 發表

佢哋好明顯係防疫漏洞嚟啦, 應該停佢哋飛就啱
聽講cx d空姐呢牌好得閒
三星期都冇得飛一次
聽說人地有啲sad

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-7-10 01:17 PM 發表

家長話飛走同芯保安康
政府個口罩幾好用喎
又透氣又環保

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-10 12:28 PM 發表

一帶一路重鎮,有港人去旅行或經商,甚至讀書都唔奇。而且新疆都好多哈薩人居住,我都曾經想過由新疆經陸路去哈薩克旅行。
中亞d人好有異域色彩我去過哈薩克旅行
男嘅高大女嘅靚女

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-7-10 02:22 PM 發表

原來佢老豆都有份,嗰日東方訪問佢仲扮曬嘢話自己乜都唔知。
曱甴老豆+曱甴仔
自編自導自演😏

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-10 05:18 PM 發表

大家現在食緊啦
圍住個爐,烚吓烚吓....
冇餸喎

原來今日何生出殯😢
林鄭同董生有份扶靈....

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-7-10 08:11 PM 發表

律政司必需上訴!!
賠$425咁平?😤

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-7-10 06:44 PM 發表
好貴呀,無政府資助食唔起
㗎喱魚蛋好味d喎😏👅

引用:
原帖由 hanE 於 2020-7-10 04:59 PM 發表

梗要啦 只有食野時除口罩重要大大聲講電話,亞媽搵女,我要真攬炒😏
或者去某d議員辨事處度坐吓😏

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2020-7-10 02:21 PM 發表

我個痴線黃鄰居仲話去跑步嗰d 如果無帶口罩 佢就見一個影一個 擺上群組公審 🙄🙄
有冇驚成咁呀佢?
不如搵個無菌狀態嘅大泡泡罩住過生活啦?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]