• 瀏覽: 591,704
  • 回覆: 74
  • 追帖: 163
+350
引用:
原帖由 kpophk 於 2020-7-14 12:18 PM 發表
港台最新一集 鏗鏘集
又講721
係度幫曱甴洗白

上年咁多單襲擊市民既事件
點解港台又唔幫手追查
有名講 傷港賤台
警隊依家係唔同傷港賤台搞警訊了

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-7-15 01:04 PM 發表

拘捕一名34歲男子及其35歲妻子。男子從事保險金融業,女子從事告製作,均有大學學歷。而金屬拉帶柱重約7公斤,警方初步相信由約5.5米高的位置投擲而下,如果擊中人的話,會造成嚴重傷害。

咁好力去罰佢地去郊野公司起涼亭啦 ...
事後先拉 多數有CCTV做證據,今次唔會又打甩/服務令啦掛

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-15 12:27 PM 發表
剛剛係公海睇完呢段嘢,笑咗

呢位前區已完,駛唔駛驚成咁呀?

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1537812-20200715.htm?spTabChangeable=0 ...
比班黑暴搶曬票 出來選沒勝算,搵個理由主動退出者

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2020-7-15 10:56 AM 發表
那個甚麼港大博士証據都是聽番來,全是幻覺,一味老屈中國。
話唔定有人承諾美國護照,條女就照跟劇本講

爆爆sir

引用:
原帖由 南區總警司 於 2020-7-15 09:55 PM 發表

年輕一代都不看報紙,而是看IG, FACEBOOK等劣質“新聞”。
我識有唔少年紀大既,都係網上/社交媒體見到咩 就信咩...

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-7-15 09:36 PM 發表

當年王偉烈士嘅犧牲,換嚟老尾多年不敢再犯,但今天嘅老解已經不是2001年嘅老解。衹怕存在感擦唔到,換嚟偵察機再次被俘嘅恥辱。而且仲會唔會咁平宜,可以人機分離,最多隻機被打散返祖家咁著數,都未可預知。 ...
共和國海空衛士

https://youtu.be/5UsxiAM_SSc

再捉多兩個

三十年河東....

內地畫家烏合麒麟作品,超型,留意細節
有興趣既話可以上佢微博睇,佢其他畫都好正

引用:
原帖由 babyna 於 2020-7-16 04:04 PM 發表

航空公司為了安全原因,可以將某啲不合作的乘客列入黑名單,如果港鐵都可以咁樣做就好,有一定阻嚇性
好難做,除非個個閘口都放人面識別器,到時班曱甴又話沒私隱

引用:
原帖由 wpk 於 2020-7-16 04:04 PM 發表

想不明他們想什麼?小弟有一通訊群組內一成員,仲要係教師,早幾天又要傳搶廁紙的消息(年初那次他傳得最烈,搶用品,假傳醫護要在醫院排隊買口罩之類,今天又來),我多口說不要傳吧,不會沒有廁紙的,無謂為社會添亂,他硬說一定有人需要知,由看官自家決定云云 ...
我身邊都有依類人,見到網上謠言 唔經大腦就forward出去,仲大條道理話「唔理真定假 你都要知」,「如果係真,有損失係咪你負責」依類野

引用:
原帖由 kpophk 於 2020-7-19 04:34 PM 發表
【 警方元朗現場直播2 】
再罰曱甴二千

https://www.youtube.com/watch?v=ipjnbtEEfHU
疫情加重,應該提高罰款先啱,兩千太少了

溝返d  1:99入水炮車,同曱甴消毒

政府真係唔諗住搞黑記?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]