• 瀏覽: 591,877
  • 回覆: 47
  • 追帖: 163
+350
報到

引用:
原帖由 clinph 於 2020-7-7 12:04 AM 發表

屋企附近有間X星人飲品店, 未貼豬之前我冇幫襯過,貼咗豬之後更加唔會幫襯, 7月1之後豬貼已甩, 但我都唔會幫襯佢。
黃店以為撕咗啲符咒就扮正常,我一直都有記住既,永不幫趁

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-7-7 09:27 AM 發表

執笠倉係黃店,佢fb有寫明,仲賣裝備比曱甴
其實佢成間鋪都賣埋d淘寶貨,自己淘好過
好多家品店都係賣淘寶嘢!所以我都係自己淘

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-7-8 08:05 AM 發表

上月圍封6月28號仲食緊中午自助餐哦180蚊,,我覺得有國安署個心安落晒係班黃人驚囉最好驚足一世
黃人越驚我越安心喎!

引用:
原帖由 dustin 於 2020-7-8 12:35 PM 發表

聽過有個偏方治痛風,青木瓜龍井煲水(詳情唔記得有無講究邊樣先邊樣後落).
我朋友個媽咪用新鮮百合煲瘦肉湯連渣食醫痛風

引用:
原帖由 dustin 於 2020-7-8 06:36 PM 發表

舊年中陪媽咪入院檢查,輕微麻醉即日出得院,但都要辦入院手續。晨早檢查完上病房,本來等麻醉藥過晒,佢又無暈無嘔就出得院,結果我食完lunch行完街返去都未出得,因為根本無人得閒同佢check 基本嘢。我靜靜咁坐埋一邊等(佢地連問我係邊個嘅家屬都無時間,由得我係病房坐), 就係咁,我偷聽到姑娘同啲阿嬸呻話成個ward好似得返唔知佢定兩個姑娘,因為唔知幾多個攞咗病假咁,又有人放假。呢家"群眾力量 ...
我試過朝早醫生巡完房話可以出院,啲姑娘都叫我換定衫執好嘢,咁就好開心換好衫等出院,因為住咗足足一個禮拜,結果等到下午4點先走到,前後摧過問過好多次,著住自己啲衫繼續瞓,連啲執床清潔姐姐同派飯姐姐都問我點解重未走呀?咁你重食吾食午餐,好在食埋個晏晝先走,朝早淨係食左碗粥

同一個病房同時間有幾個病人出院,眼見對面床同隔離床都走咗,淨係得你一個係度等足大半日呢!

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-7-10 12:29 PM 發表

而家唔會好似2-3月咁缺貨㗎啦
而家通街都有貨啦!睇多過買

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2020-7-10 02:21 PM 發表

我個痴線黃鄰居仲話去跑步嗰d 如果無帶口罩 佢就見一個影一個 擺上群組公審 🙄🙄
我屋企有地方索性係淘淘買左部健身單車同騎馬機,係屋企運動吓

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2020-7-10 06:27 PM 發表

我睇中呢類 唔知好唔好用呢?
我4肢特別多脂肪 😔😔
我係成個人都好有肉地添,腳踏機我朋友都有一部但冇橡根拉手,佢話都出到汗既

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-7-10 03:41 PM 發表

我都未收到口罩
但我鄰居話已經收到
我今日都收到,原來係有印地址,我以為郵差叔叔帶一袋來就咁入信箱添

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-10 05:19 PM 發表

呢間鋪重要唔收租
重吾駛埋單找數

引用:
原帖由 耶華義興 於 2020-7-11 08:24 AM 發表

師兄請問有冇好用跑步機推介呀?而家夜晚去街跑D人多到乜咁。諗住中午跑太陽晒冇乜人點知又好似百萬行咁(誇張咗😄)所以想買部機試吓係屋企跑。 ...
我本身有啲重磅,醫生吾建議我去跑步怕菠蘿蓋受壓所以冇乜研究跑步機,不過我朋友就話想買小米出既跑步機,聽講話可以摺得埋

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-12 06:23 PM 發表

醫護朋友講,其實暴抗力就係西柚汁+水+葡萄糖+鹽。
可以自己試吓整。
我家庭醫生教用水+鹽+少少蜜糖自制暴抗力

引用:
原帖由 dustin 於 2020-7-12 08:52 PM 發表

大家唔好介意我講粗鄙嘢,但我真係想回應果兩幅相誰較突出嘅問題:一個無X用嘅男人Vs一個男扮女嘅人妖
,雖然有人話立體口罩比較舒服,但我個人覺得平面醫用口罩最順眼喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]