• 瀏覽: 591,889
  • 回覆: 7,234
  • 追帖: 163
+350
引用:
原帖由 big3624 於 2020-7-6 10:49 PM 發表

黑暴時間我已經話祇要附件三加法律保護警察就得,祇要肯放權警方就可以放手做嘢
警方本身已經有權力隨時拉人,仲可以放乜野權??

學嘢之餘等大叔啲玩具開箱推介

報道 ...第一次10頁內

荃灣經常經過幾間黃店,國安法未立已經撕晒黃符保平安

制裁佢老尾啦,係香港利益大過天。香港唔使靠佢搵食,吠兩下就有。唔通自己割肉咩

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-7-6 10:39 PM 發表

Signal本身係黑暴高層專用(因為加密度高過TG),而且呢間公司背後有CIA手影...
咁咪重好,國安可以展現國家級對戰。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-7-6 10:50 PM 發表

文宣方面無而家國安法權力

引用:
原帖由 出入奔放的妹妹 於 2020-7-6 10:29 PM 發表

烚下烚下同十下十下好大分別喎!師妹究竟講邊樣?
唔識打個烚字

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-7-6 10:40 PM 發表

這創立中國共產黨的13個人中,王盡美1925年犧牲、鄧恩銘1931年犧牲、何叔衡1935年犧牲、陳潭秋1943年犧牲。

從頭走到尾的只有兩個人:毛澤東!董必武!11343331

革命?呢啲就叫革命啦!! ...
從來革命都要俱犧牲精神,揾命博的,愚人卻流他人的血,做咩都閃閃縮縮,刪磚打交通燈姐,姐住晒做咩姐?插完警察又即晚逃走,這算黃L最大犧牲? 港孩慣左咩都得把聲,睇泥主子對港孩祈望太高,找錯對像了。

報到

遲左少少報到,已經第七頁
支持大叔好貼。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-7-6 10:47 PM 發表

先來報到,但為著珍惜每個回帖嘅機會,在此分享下在下在國安法實施後嘅一些睇法:
1. 國安法不是亦不會是立即完全制止曱甴黑暴的靈丹炒藥,個別不知死活及不明違反國安法嚴重性嘅曱甴,仍會出嚟搞事挑機國安法,但總體人數及規模已經大大減少,正常市民要比時間改變慢慢適應轉變。但對一啲中黑暴邪教毒嘅曱甴,我絕對相信會再發生高士威道用刀刺傷警員甚至更暴力的 襲擊,對此警察國安處要加強情報收集,防範未撚,而  ...
講起黃店, 不得不提前排開業, 連裝修都又黃又黑既煲底火煱
唔知佢會唔會重新裝修? 如果唔係, 其實可以搵國安搞佢
https://www.winandmac.com/2020/06/meetatpot-hk-got-anger-the-protesters/

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-7-6 10:49 PM 發表

qq姐買咗未?
前幾日我又買咗華為書枱燈,阿仔勁鍾意。
準備中等weekend得閒d去買

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-7-6 10:50 PM 發表

入屋搜查無須申請法院首令, 副處長級警務人員可授權。

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-7-6 10:44 PM 發表

呢D軟件相當之唔合作....可以唔遵守當地法律架咩?

【國安法】華爾街日報︰WhatsApp暫停處理本港執法機構提供用戶數據要求

據外媒報導,因應香港實施國安法,通訊軟件WhatsApp已經暫停處理香港執法機構對用戶數據的要求。

《華爾街日報》報導,WhatsApp公司發言人在回復查詢時表示,正在暫停此類的審查要求,以便評估港區國安法的影響,包括正式的人權盡職調查以及與人 ...
唔聽咪封艇囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]