• 瀏覽: 565,697
  • 回覆: 7,234
  • 追帖: 194
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-6 10:00 PM 發表

國安法立,愚港回歸新一章開始。
國安法下,群魔現形,小鬼四散。
國安法下,只見on9嘅更加on9,大家何曾見過,攞住張A4白紙,乜字都無寫,口號又唔敢叫,呆站在商場嘆冷氣,就叫革命?這是革誰的命?
國安法下,所謂黃店快快變身,撕便條撕海報,清潔店面,這叫YC情何以以堪?
國安法立,身邊總有不少愚人說,要移民(走佬?)了,尤其係攞住本BNO果班愚人,日思夜想就係想做日落國國民,現在白頭莊話比機會比班 ...
仲有果300個武警呢?
好想睇佢地出手,祈望721/831班黃屍會比機會佢地出場表演!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
引用:
原帖由 blueyuyu 於 2020-7-6 10:16 PM 發表

其實好好笑,攞住BNO就想移民,日本話放寛移民申請,一班儍親戚就話要學日文移民去日本,我真係冷笑三聲,對日本除咗吃喝玩樂,有幾了解?只睇日本職場係叫職位你就知日本人幾分尊卑,香港人得咩! ...
職場重男輕女....😏

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2020-7-6 10:23 PM 發表

仲有果300個武警呢?
好想睇佢地出手,祈望721/831班黃屍會比機會佢地出場表演!
噢,很快就一週年,坐定定睇下仲有邊個出來柒!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-7-6 10:13 PM 發表

咁佢地又蠢唔晒噃
等我仲咁期待佢地會全部走晒去英國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-7-6 10:19 PM 發表

十下十下
烚下烚下同十下十下好大分別喎!師妹究竟講邊樣?

我又來

謝謝你們付出的一切, 我們幸福並感激着.

回覆 引用 TOP

支持大叔

明犯強漢者,雖遠必誅!

回覆 引用 TOP

國安四十三條出左之前,聽聞各個曱甴TG group騰曬雞

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-6 10:00 PM 發表

國安法立,愚港回歸新一章開始。
國安法下,群魔現形,小鬼四散。
國安法下,只見on9嘅更加on9,大家何曾見過,攞住張A4白紙,乜字都無寫,口號又唔敢叫,呆站在商場嘆冷氣,就叫革命?這是革誰的命?
國安法下,所謂黃店快快變身,撕便條撕海報,清潔店面,這叫YC情何以以堪?
國安法立,身邊總有不少愚人說,要移民(走佬?)了,尤其係攞住本BNO果班愚人,日思夜想就係想做日落國國民,現在白頭莊話比機會比班 ...
支持大叔!真係好希望能夠告得入電單車手果8個字,成為案例!

回覆 引用 TOP

夏天開行火爐攪火鍋.......好燥火喎

要飲下火涼茶

引用:
原帖由 y98141 於 2020-7-6 10:31 PM 發表

咁佢地快啲坐艇去呆灣啦~😏

引用:
原帖由 3107 於 2020-7-6 10:22 PM 發表

如無意外一陣11點新聞就有人出黎吠
好大機會是逃緊生.

回覆 引用 TOP

到!

本无心做英雄,都只不过一场空

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 y98141 於 2020-7-6 10:31 PM 發表

有人話唔用TG, 開始改用「Signal」,唔知真定假。

引用:
原帖由 p靈 於 2020-7-6 10:03 PM 發表

話時話, BNO 6年入籍我班黃同事居然冇人出聲, 完全冇興奮嘅感覺。
佢地知道移民英國只會做基層工,搵唔番依家果份糧...

所以佢地只係想有本BN(O),然後當正自己係"高等華人".....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]