• 瀏覽: 1,647
  • 回覆: 27
很多網友發表意見,瀏覽者不需要30秒就知道一小撮是親政府的人。
他們被瀏覽者視為網上評論員。
------
國安法有一條談及“非法手段”引起憎恨。
======
在我眼中,這批網上評論員有可能踩到地雷,因為他們的水平,風格,粗言穢語,造假,抹黑,冷血,無知,沒有論證能力,缺乏政治知識。不懂邏輯,只會揶揄謾罵,嘲笑誣蔑,人身攻擊。
----
我的評論:
造假+ 人身攻擊+ 上述其他行為 = 誹謗。這是非法的。
表面上他們做的是想捍衛共產黨,但是實際效果是引起瀏覽者憎恨這些評論員,久而久之憎恨共產黨。
所以,必須撤換他們。
另方面,在網上 持平地,理性地,發自改善社會的言論,就不會觸地雷。

持劍衛道的精神是,在不影響中國目前執政者繼續執政之下,以正義消弭邪惡,本著自由平等博愛。改善 中國和香港的同胞的福祉。
因此曱甴着草了?!摟豬也高叫準備着草了??!! 唔送

引用:
原帖由 heyworld 於 2020-7-6 05:05 PM 發表 因此曱甴着草了?!摟豬也高叫準備着草了??!! 唔送
你的留言就是一樓說的現象的活生生的例子。

東方不敗自宮修煉《葵花寶典》後,​閉關苦修,漸漸悟到人生妙諦,明白天人化生、萬物滋長的要道。​

何為要道?看猴戲🙈🙊🙉拍手叫好犯國安法。

東方不敗,罕逢匹敵
果然名震香討,佩服,佩服

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-6 05:27 PM 發表 東方不敗自宮修煉《葵花寶典》後,​閉關苦修,漸漸悟到人生妙諦,明白天人化生、萬物滋長的要道。​何為要道?看猴戲🙈🙊🙉拍手叫好犯國安法。東方不敗,罕逢匹敵
果然名震香討,佩服,佩服 ...
你的留言印證了一樓的內容。
大部分香港人對共產黨的感覺,跟你這一類的檔次言論很有關係。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-6 07:27 PM 發表
東方不敗自宮修煉《葵花寶典》後,​閉關苦修,漸漸悟到人生妙諦,明白天人化生、萬物滋長的要道。​

何為要道?看猴戲🙈🙊🙉拍手叫好犯國安法。

東方不敗,罕逢匹敵
果然名震香討,佩服,佩服 ...
Cap定圖。。為護法紀

引用:
原帖由 Max_lee 於 2020-7-6 06:24 PM 發表 Cap定圖。。為護法紀
一樓說的:
網上評論員有可能踩到地雷,因為他們的水平,風格,粗言穢語,造假,抹黑,冷血,無知,沒有論證能力,缺乏政治知識。不懂邏輯,只會揶揄謾罵,嘲笑誣蔑,人身攻擊。
===
你有沒有害怕 國安法?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-6 08:43 PM 發表

一樓說的:
網上評論員有可能踩到地雷,因為他們的水平,風格,粗言穢語,造假,抹黑,冷血,無知,沒有論證能力,缺乏政治知識。不懂邏輯,只會揶揄謾罵,嘲笑誣蔑,人身攻擊。
===
你有沒有害怕 國安法? ...
某位偽律師未經核實在網絡發放有57人死都唔怕,網絡評論員怕咩踩地雷?

連一個所謂有法律常識嘅人都可以係網絡發放憎恨情緒嘅假消息!

樓主你話呢位偽律師係唔係比網絡評論員更可恥?

點解會怕國安法?
只有做謠嘅人先會怕國安法!

網絡評論員比某啲偽律師好,起碼都會生安白造。

唔似某啲人講話綜合網絡未經證實就話死咗57人。

至於網絡評論員踩地雷關我咩事?
呢啲人要死邊個可以阻止?

有啲高學歷嘅人仲出埋什麼推背圖嚟呃神騙鬼。

亞樓主你認為呢個人係唔係衰過啲網絡評論員?

mart1212
連同你在內共有四個人參與討論。
你評論一下另外三位的發言,分別是#2,#4 和 #6。
說說那三個留言是否已經被一樓預示。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-6 09:59 PM 發表
mart1212
連同你在內共有四個人參與討論。
你評論一下另外三位的發言,分別是#2,#4 和 #6。
說說那三個留言是否已經被一樓預示。
唔覺囉!
網友都係發表意見啫!

但我睇到嘅係某位偽律師係網絡發放假訊息係事實。

唔知亞樓主點睇呢位發放憎恨情緒假消息嘅偽律師呢?

呢嗰人話自己高學歷都竟然會犯咁低級錯誤?

至於網絡評論員踩唔踩地雷唔需要為佢哋擔心。

成年人做事應該承擔後果。

最重要一點:樓主認為網絡評論員生安白造和一位自稱律師嘅人係網絡發放假訊息邊個會嚴重啲呢?

樓主你無嘢呀!你今次連回覆都懶?
直接拉黑。
唔緊要啦!
網絡評論員生安白造同偽律師發放假訊息邊個嚴重啲又的確好難答!拉黑咗我免出醜。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-6 04:31 PM 發表
很多網友發表意見,瀏覽者不需要30秒就知道一小撮是親政府的人。
他們被瀏覽者視為網上評論員。
------
國安法有一條談及“非法手段”引起憎恨。
======
在我眼中,這批網上評論員有可能踩到地雷,因為他們的水平,風格,粗言穢語,造假,抹黑,冷血,無知,沒有論證能力,缺乏政治知識。不懂邏輯,只會揶揄謾罵,嘲笑誣蔑,人身攻擊。
----
我的評論:
造假+ ...
持劍兄,之前有個網上評論員叫浪裏白條,佢老作造謠話反修例事件死咗五十幾人,好明顯係想用假消息引人仇視政府 。 我覺得佢嘅行為犯咗國安法,你點睇?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-6 22:17 發表
至於網絡評論員踩唔踩地雷唔需要為佢哋擔心。

成年人做事應該承擔後果。

最重要一點:樓主認為網絡評論員生安白造和一位自稱律師嘅人係網絡發放假訊息邊個會嚴重啲呢?

樓主你無嘢呀!你今次連回覆都懶?
直接拉黑。
唔緊要啦!
網絡評論員生安白造同偽律師發放假訊息邊個嚴重啲又的確好難答!拉黑咗我免出醜。 ...
無咗你哋啲死粉回覆,佢啲帖咪三振出局,長埋堆填區

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]