• 瀏覽: 18,724
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
+3
港版國安法在6月30日實施,各罪行嚴重者可被判終身監禁,但全國人大常委譚耀宗在人大常委會初審國安法草案時曾表示,刑罰是監禁3至10年,但人大常委會表決通過國安法後,譚耀宗改口稱自己「睇漏眼」,看漏「終身監禁」一項。不過,譚耀宗的黨友、民建聯創黨主席曾鈺成在一個網上論壇指,當初國安法的刑期,的確曾經有如全國人大常委譚耀宗所指,本身是最低3年至10年,但草案經過人大常委會第一次審議後,被認為「不夠辣」,刑期才調整至包括終身監禁........

古語云︰「治亂世,用重典。」為求對付奸邪妖獸,《國安法》刑期必須要辣上再加辣。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/494148/港版國安法-曾鈺成-爆料-原定刑期3至10年-初審後-加辣

曾鈺成係咪人大?唔係都咁清楚?

田北俊諗住坐幾多年先夠?唔係佢做二五仔,廿三條一早通過咗,香港過去一年所發生嘅事都唔會發生,佢係罪魁禍首。

呢個有機會 終生有三餐飯食了

黃官終身制,黃曱甴入倉照跟終身,爽啊。

加辣就啱喇,  係咁先會起到阻嚇作用..

終身監禁,乞衣曱甴聽到都hi

引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2020-7-5 14:55 發表

兼要返大陸受

仲有加粒橙
引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2020-7-5 02:55 PM 發表

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-5 03:19 PM 發表
仲有加粒橙

仲包宵夜添

這件偽建制

毆打大陸客,確實令中國政府好唔爽。感覺需要二次迴歸。
所有超辣過啊法,其實係暴徒自己爭取的。
同樣情況放在亞洲鄰國,都有同樣可能。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-5 14:45 發表
港版國安法在6月30日實施,各罪行嚴重者可被判終身監禁,但全國人大常委譚耀宗在人大常委會初審國安法草案時曾表示,刑罰是監禁3至10年,但人大常委會表決通過國安法後,譚耀宗改口稱自己「睇漏眼」,看漏「終身監禁」一項。不過,譚耀宗的黨友、民建聯創黨主席曾鈺成在一個網上論壇指,當初國安法的刑期,的確曾經有如全國人大常委譚耀宗所指,本身是最低3年至10年,但草案經過人大常委會第一次審議後,被認為「不夠辣」 ...
秦嚴刑峻法,卒十五年而亡。估唔到宜家仲有人幻想嚴刑係可以解決問題

引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2020-7-5 02:55 PM 發表

成隻肥曱甴暴徒,攞佢啲DNA去驗下,睇吓有冇喺其他地方犯法?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-7-5 03:04 PM 發表
加辣就啱喇,  係咁先會起到阻嚇作用..
最好押返內地被射死

姓曾根本就係隱性曱甴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]