• 瀏覽: 14,742
  • 回覆: 193
+9
引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2020-7-5 05:06 PM 發表

浴缸安全好多
一班兵哥喺浴缸😘

台灣人命很平!!
香港人過到去,記得當兵

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-7-5 01:56 PM 發表
大佬,海軍陸戰隊精鋭,冇理由翻橡皮艇落水,又冇爆炸,點會搞到一死二命危嫁?
唔通海軍陸戰隊唔識游水
落水即沉

台灣童子軍剩係識打野戰、叫佢地落水咪攪成咁、不過死幾件台灣人都無所謂啦、有我地香港黑暴黃絲填返位、最好就死多一百幾十萬人就岩數!!!

貪腐有嘢爆,必定被自殺滅口

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-7-5 01:56 PM 發表
鐵證台軍視死如歸,足以震懾中共軍隊
年年演習唔系死就系傷,打老解原來唔系用炮彈系用笑彈😂

年年演習都有人死,呆灣軍隊質素,真令人驚嘆!

意外無法避免,但自殺就係懦夫嘅表現。

引用:
原帖由 擋中央 於 2020-7-5 06:18 PM 發表

年年演習唔系死就系傷,打老解原來唔系用炮彈系用笑彈😂
打錯靶,墜機,翻車,今次沉船,海陸空死齊嘞。。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-7-5 01:47 PM 發表
台軍的海軍陸戰隊99旅步二營上周五(3日)進行漢光演習預演時,一艘橡皮艇翻側,造成7名官兵墮海,3人命危;台軍高雄總醫院...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200705/photo/bkn-20200705051610929-0705_00952_001_01b.jpg?20200705125333

台灣少爺兵,
一落水就驚

新聞來源連結:
h ...
正常冇理由咁多人傷亡,唔識游水浸死?。。。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-7-5 01:47 PM 發表
台軍的海軍陸戰隊99旅步二營上周五(3日)進行漢光演習預演時,一艘橡皮艇翻側,造成7名官兵墮海,3人命危;台軍高雄總醫院...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200705/photo/bkn-20200705051610929-0705_00952_001_01b.jpg?20200705125333

台灣少爺兵,
一落水就驚

新聞來源連結:
h ...
又買咗美國制橡皮艇

台灣士兵笑料多

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-7-5 01:56 PM 發表
大佬,海軍陸戰隊精鋭,冇理由翻橡皮艇落水,又冇爆炸,點會搞到一死二命危嫁?
台灣精銳部隊等於中國預備部隊!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-5 02:15 PM 發表
又話「99旅」係全台最勁嘅,原來咁撚水皮。

台軍 = 笑話

戇9旅

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-7-5 06:57 PM 發表

又買咗美國制橡皮艇
黃絲話其實係中國製造

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]