• 瀏覽: 14,642
  • 回覆: 199
  • 追帖: 1
日本傳媒報道,就中國制定「港區國安法」,日本政府在是否實施制裁的問題上,態度審慎,擔心可能導致與中國關係極度惡化。 共同社引述政府消息人士認為,對華制裁並不現實,指出日中關係轉冷,日本經濟將受嚴重影響,而且美國以外的國家,對制裁並不積極。 內閣官房長官菅義偉日前表示,將與包括美國在內的相關國家合作,要求中國採取恰當應對措施。報道說,政府不會排除制裁選項,曾經討論限制向中國當局人士等發放簽證等措施。 七國集團外長6月中曾經發表聯合聲明表示「嚴重關切」,但未能阻止中國實施「港區國安法」共同社認為,七國集團能否發出更強硬的訊息將成為焦點。

點算,日本竟然唔敢制裁中國, 為咗自己經濟,竟然唔理港人,叫黃🐶情可以堪

新聞來源連結:
https://hk.mobi.yahoo.com/home/日媒-安倍政府認為對華制裁不現實-205213675.html

得把口 正黃🐶
🤡🤡🤡
又唔係造原子彈打日本, 根本冇合法性, 制裁乜野 

歐盟都等你美國佬唔玩, 食埋你係中國嘅市場分額

日本有乜底氣制裁,美爸出到聲咪應酬下。

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-7-5 09:59 AM 發表
又唔係造原子彈打日本, 根本冇合法性, 制裁乜野  
唔係全世界都要幫黃🐶的嗎

制乜裁啫,日本又咪有國安法,理性啲啦

識時務者魏俊傑

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-7-5 10:03 AM 發表

唔係全世界都要幫黃🐶的嗎
用把口咪幫 lip services, 幫到要出埋錢就要諗諗, 你地有乜野用嚟交換

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-5 10:05 AM 發表
制乜裁啫,日本又咪有國安法,理性啲啦
其他國家有的嗎,黃🐶無講過嘅??

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-7-5 09:55 AM 發表
日本傳媒報道,就中國制定「港區國安法」,日本政府在是否實施制裁的問題上,態度審慎,擔心可能導致與中國關係極度惡化。 共同社引述政府消息人士認為,對華制裁並不現實,指出日中關係轉冷,日本經濟將受嚴重影響,而且美國以外的國家,對制裁並不積極。 內閣官房長官菅義偉日前表示,將與包括美國在內的相關國家合作,要求中國採取恰當應對措施。報道說,政府不會排除制裁選項,曾經討論限制向中國當局人士等發放簽證等措施。 ...
佢只係好現實講出事實 ..

日本、歐盟、英國都向錢看。對美國所謂「追隨到底」只不過屬敷衍話語,當作笑話聽過就算了。

日本又話禁止武器輸出香港

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-7-5 10:09 AM 發表

用把口咪幫 lip services, 幫到要出埋錢就要諗諗, 你地有乜野用嚟交換
唉,週庭仲學定哂日文,以為可以去日本添

黃絲重叫去日本做返鄉下 呢次真柒宰

引用:
原帖由 驊騮 於 2020-7-5 10:13 AM 發表
日本又話禁止武器輸出香港
呢次大獲, 買唔到 蒙面超人變身腰帶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]