• 瀏覽: 46,184
  • 回覆: 370
  • 追帖: 1
+5
已報名參加民主派初選的前香港眾志秘書長黃之鋒,聯同觀塘區議員梁凱晴下午在九龍灣擺設街站。期間,一名中年男子不斷在場質問黃之鋒「係咪有收外國嘅...

下午2時許,黃之鋒及梁凱晴在港鐵九龍灣站對出擺設街站,呼籲市民下周參與民主派初選投票。其後,一位身穿曼聯球衣的中年男子到場,並不斷質問黃之鋒「係咪有收外國嘅錢」,又指責「你都唔係做嘢嘅」。在場其他市民見狀後,隨即上前包圍他,並指責「你唔係香港人,走啦!」而黃之鋒則反指對方身穿曼聯球衣,並支持外國球隊,並指對方應穿上中國國家隊波衫以表現自己的愛國感情。其後,一批警員到場了解事件,該名男子則在警員陪同下離開現場。

痴瘋有無收外國錢大家心裡有數啦! 連嘢都無做就買到貝沙灣?

對不起! 樓主查過, 原來只是傳聞, 當事人否認了, 但一直都流傳得好利害!
其實呢D垃圾黃痴瘋就連別人擁護邊隊球隊都無自由? 自己就買iphone?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1811656/即時-港聞-黃之鋒九龍灣設街站遇中年男子質問-防暴到場戒備

身穿曼聯球衣都攞嚟up,咁嘅質素

引用:
原帖由 willy222 於 2020-7-5 09:22 AM 發表
別人小小嘢就放柒大來講, 收唔收外國錢就連答都唔撚敢答?

只可用人無恥便無敵來形容痴瘋

佢有資格選舉?

顧左右而言他,典型身有屎所為

兩條柒頭仲話冇挑撥人

引用:
原帖由 willy222 於 2020-7-5 09:22 AM 發表
件波衫九成 made in China
黃之鋒On Lun 9

引用:
佢㗎水平...自己來系咁上下...

平時出來演講...去見佢主人...應該有人幫佢寫哂稿。 😉

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-5 09:18 AM 發表
已報名參加民主派初選的前香港眾志秘書長黃之鋒,聯同觀塘區議員梁凱晴下午在九龍灣擺設街站。期間,一名中年男子不斷在場質問黃之鋒「係咪有收外國嘅...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200704/_2020070419074982589.jpg

下午2時許,黃之鋒及梁凱晴在港鐵九龍灣站對出擺設街站,呼籲市民下周參與民主派 ...
崩口人忌崩口碗啦大叔,咁追問法人家情何以堪

立咗國安法,點解仲未拘捕痴峰?

其實政府點解唔立例管制吓街站
特別係無擺牌籌錢嗰啲

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-5 09:18 AM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200704/_2020070419074982589.jpg

下午2時許,黃之鋒及梁凱晴在港鐵九龍灣站對出擺設街站,呼籲市民下周參與民主派 ...
曱甴最叻圍人、私了、做假、滅聲,每次—樣

問政治人物有冇收政治黑金,回答竟然係反問對方嘅球衣。

「加拿大首都係多倫多」痴瘋質素係咁上下。

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]