• 瀏覽: 10,761
  • 回覆: 65
+3
引用:
原帖由 Kenny~ 於 2020-7-5 11:14 AM 發表

知道捱打 所以裝甲要厚
阿3既T90系4600海拔行唔行到都成問題😂
阿帕奇可能要「助跑」先飛到🤣

都在做準備  

戰前叫囂嗎? 咖喱有姿勢冇實際。敢同阿爺隻抽我切!

問題係直10響高原地區比阿伯奇性能好得多,阿伯奇在阿富汗唔比米26好得幾多,而家呢度更加高,可想而知

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2020-7-5 01:24 PM 發表
問題係直10響高原地區比阿伯奇性能好得多,阿伯奇在阿富汗唔比米26好得幾多,而家呢度更加高,可想而知
阿富汗位處睪丸嗎?

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2020-7-5 01:30 PM 發表

阿富汗位處睪丸嗎?
係,屬高原地區,平均海拔1000,首都1800,其他地方有一d都好高下嘅

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2020-7-5 01:24 PM 發表
直10最新型號應該是設計在高原上作戰,阿帕奇吾知得唔得。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-7-5 02:12 PM 發表

直10最新型號應該是設計在高原上作戰,阿帕奇吾知得唔得。
高原負重比太小,完全唔樂觀,冇左機動性直升機=廢武功

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2020-7-5 03:34 PM 發表

高原負重比太小,完全唔樂觀,冇左機動性直升機=廢武功
看資料,wz10 實用升限6400。 ah64 絕對升限6400米

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2020-7-5 11:14 AM 發表

知道捱打 所以裝甲要厚
呀三買啲爛鐵返喱斷斤秤嗎!
所以滷味加厚啲爛鐵未可以買貴啲囉

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-7-5 11:52 AM 發表

阿3既T90系4600海拔行唔行到都成問題😂
阿帕奇可能要「助跑」先飛到🤣
T90 可以行20km/H . 阿窮就要拖走

公道d咁講,阿伯奇正常地方使用裝甲同負重都好得多,不過冇預高原地帶使用,直10平常負重唔大,不過到高原地帶就cover晒平時嘅弱點,比阿伯奇好用得多

引用:
原帖由 華山掌門人 於 2020-7-5 03:52 PM 發表

看資料,wz10 實用升限6400。 ah64 絕對升限6400米
噢,我看D網上資料武直10發動機功率不足,上高原要減武器

但阿帕奇發動機功率大,就算印度LCH用法國發動機也功率強大

所以我都有擔心,單純武裝直昇機對決沒有優勢...

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-7-5 07:21 PM 發表

噢,我看D網上資料武直10發動機功率不足,上高原要減武器

但阿帕奇發動機功率大,就算印度LCH用法國發動機也功率強大

所以我都有擔心,單純武裝直昇機對決沒有優勢... ...
wz10 應該唔夠ah64打。 但如果出動武裝直升機,衝突會升級,戰鬥機會出動。 導彈也會出動。 無制空權的話,武裝直升機無用。
所有中印的直升機,主要是用來救傷和運輸物資

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-7-5 10:06 AM 發表

阿3鐘意用「名牌」,放T90同阿帕奇上高原😂,以為中國聽到俄美「名牌子」會驚到退兵
T90在4000米處跑不動

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]