• 瀏覽: 8,257
  • 回覆: 108
+12
黃絲去五眼同盟,可以大度所長,即刻有ceo 做,買大屋養番狗,
唔好學港大傻仔留香港做廚師

星加坡一樣獨裁冇民主 當地多唔多人移走?

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-7-4 09:34 PM 發表
如果真係要走,睇嚟去馬來西亞同澳洲係安全D
咩網來?唔錯

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-7-4 09:24 PM 發表
美國參眾兩院通過《香港自治法案》,或會對香港實施制裁,科技大學經濟學系前系主任雷鼎鳴出席一個活動時表示,本港出口到美國的產品比例少,相信影響不大。

他又指港區國安法實施後,部份人選擇移民外國,若有逾30萬人,或會令本港樓價下跌。「要足夠多人離開才可以,兩、三萬人離開都不夠,最好二、三十萬以上的人離開。弄走一些沒用的人」...

https://static.stheadline.com/ ...
樓價下跌得少,冇乜用,
樓價下跌得多,收緊按揭,
又係買唔起。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-4 09:32 PM 發表
加拿大痴咗線⋯係咁來媾港人走
揚言一招接一招
但係peter仔賴死響香港唔走,估計係無錢走

某程度上
我係同意真係咁多人走
尤其是班中下階層
真係對香港好

呢班人見到外國拋個政策出黎就當寶
幻想去到外國可以重新開始
但係就無仔細諗下究竟發生緊乜野事

不過同時間 香港政府真係要認真同中央傾一傾單程證問題
老實 今時今日 仲用家庭團聚呢個理由
真係講唔過去

少啲人,清靜啲?

今回逃犯真的要著草了!

期待巳久,曱甴大遷徙。。。

根本全球水浸,又有剛性需求
再加中國買家補充
跌唔到去邊

起碼公屋冇咁多人爭

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-4 09:32 PM 發表
加拿大痴咗線⋯係咁來媾港人走
揚言一招接一招
可惜柒頭peter仔無錢無料移民
日日上香討打j過日神

曱甴大遷徒,最緊要唔好返嚟

引用:
原帖由 崖上存在了 於 2020-7-4 10:56 PM 發表

可惜柒頭peter仔無錢無料移民
日日上香討打j過日神
而家移民需要啲咩資格姐,定兩個汽油彈就有㗎啦!!

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-7-4 09:36 PM 發表

你叫梁天琦點走,黃屍咁多大陸喱無BNO
咁去到之後話唔可以返香港,可能英國賴好人會收留佢,哈哈!香港少啲黃C,就會安全d。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]