• 瀏覽: 4,302
  • 回覆: 114
+2
萬人語句。都不應以自由之名。燒。打。搶。更不應以自由之名被外國指點。。可以指點既得聯合國。其它國家大家咁高咁大。憑咩指點人地國家既事

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-4 05:52 PM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏認為,《港區國安法》涉及不少定義模糊的權力,令執法者有空間濫權,認為不應以保護國家安全為名,合理化威權統治或任意使用權力。 陳文敏在港大法律學院一個論壇上,舉出《港區國安法》多條條文,指當中的定義含糊,有可能牴觸《公民權利和政治權利國際公約》,例如列明除非法官信納被告不...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15357 ...
尾國佬咪係用國家安全為由周圍搆別國囉

垃圾講者

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-4 05:52 PM 發表
陳文敏:不應以保護國家安全為名合理化威權統治
我說:不應以民主自由名  合理化破壞香港, 引入美國借題干涉中國及香港

陳文敏, "失控式民運" 自作孽的最終成果, 你點睇?

佢老美玩的人權法, 已經不單是干涉到部份香港人對國外的入境及資金等問題,
而且更是延伸到國內, 這不是干涉別國別地的內政, 又應當算是甚麼?

佢老美不斷在言論、政治、甚至資金上支持香港亂社運動.....
這等級數的行為, 又算是用上了甚麼形式的 "威權統治"?
美帝大國, 地球上唯一的正確威權統治者, 美帝?
民主自由就同樣又可把一切.....合理化?

陳文敏, 答我!

真係唔明白,點解有D人一定要嘗試去犯法,要去試點樣做到最盡而又剛好唔觸犯法例呢?
你要去試條界,就要預左過界被捉架啦,唔作死就唔會死。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-7-4 20:02 發表
陳文敏真的很好.
點好法呢? 願聞其長

陳文敏正仆街港獨漢奸...

以民主自由為名合理化暴動

陳文敏你去美國公開講 你們不要用國家安全來打壓其它國家啦

引用:
港大法律學院公法講座教授陳文敏認為,《港區國安法》涉及不少定義模糊的權力,令執法者有空間濫權,認為不應以保護國家安全為名,合理化威權統治或任意使用權力。 陳文敏在港大法律學院一個論壇上,舉出《港區國安法》多條條文,指當中的定義含糊,有可能牴觸《公民權利和政治權利國際公約》,例如列明除非法官信納被告不...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15357 ...
有國安法,冇黑暴,冇堵路,冇打爛商舖,有安寧。好!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-7-4 05:53 PM 發表
普通法 嘅公職人員行為失當 藐視法庭 同埋妨礙司法公正 連條文都冇 咪仲加含糊
佢哋緊係想國安法寫得執細致越好啦。越細致就越多空子鑽。

不應以保護國家安全為名合理化威權統治...

這句說話, 應該是對美國腫桶特柒普講吧!

叫美國取消國安安全法囉。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-7-4 08:02 PM 發表
陳文敏真的很好.
立下功績,有份助功立國安法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]