• 瀏覽: 6,152
  • 回覆: 47
+3
林日曦去年12月首度舉行棟篤笑後,上月尾他忽然宣佈由前晚開始,於九展舉行合共13場「細聲講:半厭世」,由公佈到舉行前後只有十多日,也是限聚令下首個重開的演出,場內只可以坐一半觀眾,合共只有1,500人。今次是港版國安法實施後舉行的首個talk騷,全晚內容共有8個重點。相對去年...

保證沒有觀眾

新聞來源連結:
https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/daily/article/20200704/20949293

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-7-4 07:56 AM 發表
林日曦去年12月首度舉行棟篤笑後,上月尾他忽然宣佈由前晚開始,於九展舉行合共13場「細聲講:半厭世」,由公佈到舉行前後只有十多日,也是限聚令下首個重開的演出,場內只可以坐一半觀眾,合共只有1,500人。今次是港版國安法實施後舉行的首個talk騷,全晚內容共有8個重點。相對去年...

https://hk.appledaily.com/resizer/F5aK7pOM6oT7hlGbs2eVSYD ...
樓主注意,
引渡人地說話內容,
你在挑戰國安法權威。

版主ban post 啦唔該,都唔撚係香港同國際新聞。

引用:
原帖由 希夷 於 2020-7-4 08:05 AM 發表

樓主注意,
引渡人地說話內容,
你在挑戰國安法權威。
乜笑條黃絲都唔得?咁我點敢認係藍絲呀

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-7-4 09:39 AM 發表

乜笑條黃絲都唔得?咁我點敢認係藍絲呀
唔係咁意思,
你自己睇你寫錯了什麼,
引述人哋的說話,等同是你講。
舉個例,
你話佢傷人,但係現場你拿住刀。
你睇吓自己寫錯什麼。

邊個黎架?呢啲香肛低級惡趣味show始祖黃c華都唔再開啦

引用:
原帖由 希夷 於 2020-7-4 10:44 AM 發表

唔係咁意思,
你自己睇你寫錯了什麼,
引述人哋的說話,等同是你講。
舉個例,
你話佢傷人,但係現場你拿住刀。
你睇吓自己寫錯什麼。
我寫了六個字 「保證沒有觀眾」

引用:
原帖由 老爺你袋左5豪 於 2020-7-4 10:47 AM 發表
邊個黎架?呢啲香肛低級惡趣味show始祖黃c華都唔再開啦
我也覺得奇怪有條叫林日曦的儍佬開show

佢是乜水?

一早講左,一個二個要港獨又唔敢認,乜野五大素球,雙普選乜都假,目的係搞到香港變無掩雞籠政府大陸理唔到(用外國勢力,黃人遊行選舉勢力)再港獨,之前唔敢明目張膽(所以咪整左時代革命口號,諗住無港獨兩個字入佢唔到)而家更唔夠膽

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-7-4 10:53 AM 發表

說明,
國安立法如⋯⋯
已經屬於你自己講。

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-7-4 10:53 AM 發表

有污辱成份。

引用:
原帖由 Andy94andy94 於 2020-7-4 10:55 AM 發表
佢是乜水?
100毛老細

引用:

C兄,知道你愛國,
但係在網上,仍然有很多人引述錯誤,
例如,引述官方發表,官方講是指出字句是遣反國安法。
如市民照印,全句,就係簡接宣傳。

引用:

不用理他啦。
他當自己是判官了。
未來日子、狐假虎威的人會越來越多!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]