• 瀏覽: 11,534
  • 回覆: 280
+15
手足可以著草去加拿大了。呢d先係幫手既國家,吾會好似呆彎咁樣玩班做野既手足要攞良民証

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-7-5 01:57 PM 發表

當然,兩地有沒有引導簽署是好重要。
十年前,把賴昌星由加拿大送回大陸,賴不是加拿大公民、甚至不是加拿大永久居民,但都要大陸保證不把賴判死才送回大陸,((當然,中國同加拿大是否已簽署引導協議?) 即使沒有簽引導協議,送回一位中國公民回中國,加拿大都要衡量是否判死刑。更何況如果送一位自己公民去其他地方受審。 ...
多鬼餘啦 咩大陸保證
擺明就係加拿大用十年cap哂賴啲錢跟住踢佢走啦 拖左十年都唔俾難民資格 最後遣返佢
你唔係以為大陸判賴有期徒刑係因為加拿大呀?
根本加拿大個講法就係有死刑嘅國家佢地唔引渡 你可以睇返之前啲報導佢地點死撐唔引渡賴 google大把
就算係該國犯左死刑嘅逃犯唔係本國 呢樣都夠好笑
第二就係佢咪又係捉左孟姜女 美國都有死刑
其實你一日唔判你點知佢判咩 如果你要死撐用最高量刑去拗或者果個國家有冇死刑去拗 事實上有佢講冇人用
師兄個tone勁似CB哥 人地講咩你就信 佢都信孟姜女對匯豐用ppt作出虛假陳述 但匯豐冇報警 咁點解美國拉人呢
你不如quote返個case俾我 邊個國家嘅人走去人地地方殺完人返自己國家 然後政府肯引渡條友去人地國家再判終生監禁?

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-7-5 03:31 PM 發表

又未必得。
早幾年前,荃灣殺人後埋泥水棺,全部簽證到期後,送上飛機送回香港。
而家你喺台灣高呼光復香港 想擁抱自由空氣就得

原來軍事物資得兩萬文,引渡案件每年得一至兩宗。

核平加拿大。幫北韓開路

大麻國有大麻啊,呢個仲唔係敏感軍需品咩,曱甴冇咗大麻點行動呢?

如果歐美加澳日立即刪除自己國家國安法香港取消國安法。哈哈

剛退休移民到加拿大的舊同學,觀察到以下情況,令人發指兼心寒!

加國電視台播香港新聞:電單車撞警員那幕,只影電單車倒地,司機被警員制服,然後報導被捕原因只因那面黑色旗幟乃違禁品,純粹打壓言論自由。隨後更邀請留學此地黃屍出鏡宣傳"為港親友將喪失自由並可能遭受打壓而恐懼"加一段羅冠聰反動言論作結,完全是另類製作!本地人信到十足,七成表示全力支持港人抗衡政府及中央。

至於暴徒刺傷警員一事,未有片言隻字提及!舉凡黑衣暴行,英語台一律不報,但有関港府中央的芝麻綠豆事,卻小題大做,積極作負面放大,離譜得驚人!

西方世界早就把中國定位是專制極權,一切以反中為主旋律,以有色眼鏡偏頗報導,沒得救!

引用:
原帖由 barrysex 於 2020-7-6 09:30 PM 發表
剛退休移民到加拿大的舊同學,觀察到以下情況,令人發指兼心寒!

加國電視台播香港新聞:電單車撞警員那幕,只影電單車倒地,司機被警員制服,然後報導被捕原因只因那面黑色旗幟乃違禁品,純粹打壓言論自由。隨後更邀請留學此地黃屍出鏡宣傳"為港親友將喪失自由並可能遭受打壓而恐懼"加一段羅冠聰反動言論作結,完全是另類製作!本地人信到十足,七成表示全力支持港人抗衡政府及中央。

至於暴徒刺傷警員一事,未有 ...
所以我在加拿大唔睇本地報紙同電視新聞, 亦不會投票,  費事谷氣傷身.

引用:
原帖由 barrysex 於 2020-7-6 09:30 PM 發表

至於暴徒刺傷警員一事,未有 ...
你放心,香港之傳媒好快、好快會跟黨走,保證你睇唔到、聽唔到負聞、負評,以後生活愉快~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]