• 瀏覽: 31,328
  • 回覆: 230
+29
七一當日,一名男子涉駕駛疑插上「光復香港 時代革命」旗幟的電單車,在灣仔撞向正執勤的警務人員。警方今(3日)落案控告該男子《港區國安法》下的煽動他人分裂國家罪及恐怖活動兩罪,他下午於西九龍裁判法院提堂。案件由總裁判官蘇惠德處理,蘇官確認他已收到聘書,是其中一個由特首委任負責處理危害國家安全犯罪案件的指定法官。

一巴咁摑向阿馬道長塊面上邊, 面係人地比架係自己刁, 都退休仲咁撚多事做乜?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200703/s00001/1593768255286/港區國安法-涉七一撞警電單車男提堂-主審總裁判官蘇惠德確認獲聘為指定法官

索性內地審啦, 無謂駁

好似話十碌起錶

引用:
原帖由 123火車頭 於 2020-7-3 06:22 PM 發表
好似話十碌起錶
呢隻曱甴好精彩

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-3 06:23 PM 發表

呢隻曱甴好精彩
儍仔試水温……出返嚟條女已係別人妻

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-3 06:27 PM 發表

可做契爺

呢個好

個法官判案合唔合理既先。最怕黃官。太離譜。藍官反而客觀。口講同情。但照判四年傷人。。

睇返佢以前判D案, 呢個應該唔係黃官

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-3 06:27 PM 發表

俾人練完劍十年,功夫更臻上乘

呢檀野點都要最少判十碌下馬。

儍曱仔真冇腦,用自己人生最全盛時期的十年換一分鐘英雄(自我以為)!真係唔知為乜?難為佢兩老供書教學咁多年。😞

希望冇揀錯

引用:
原帖由 123火車頭 於 2020-7-3 06:22 PM 發表
好似話十碌起錶
一條罪十碌起呀??
咁出返黎都係一個60碎既大好老年

國安辦請發揮監督權

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]