• 瀏覽: 31,433
  • 回覆: 230
+29
引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-7-3 07:15 PM 發表

其實我地唔需要個法官係藍,當然更不可以係黃(過去有太多案例證明黃人大都將立場帶進專業中),只要法官係公正同中立,不帶個人立場去判,就巳經係香港之福。。。 ...
X2

十碌起錶

引用:
原帖由 一首歌一個故事 於 2020-7-4 05:04 AM 發表

多謝 正義嘅 法官.
正義法官正是馬道長眼中釘 !
牠一定唔會提名正義法官任國安法法官..

國家出手,香港終於回復安居樂業。

呢個可能ok.中央應該唔會再由得你地亂來

引用:
原帖由 公園小羔羊 於 2020-7-3 11:54 PM 發表

待首委任既有幾中立呀?末笑大人個囗啦!
黃屍真無知又一例證,其實井蛙你知唔知法官不嬲都係由特首委任? 而97前就由港督委任。。。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-7-3 07:15 PM 發表

其實我地唔需要個法官係藍,當然更不可以係黃(過去有太多案例證明黃人大都將立場帶進專業中),只要法官係公正同中立,不帶個人立場去判,就巳經係香港之福。。。 ...
無錯。
其實今次係真正有資格成為大法官的重要要關口,真正的法官要依法例判案,並非由法官找藉口替被告脫罪責或暗中幫忙,那名水官就是經典人治人板,黃到絕對不適宜當法官,其他還有很多黃官亦須下堂吧!

我估三年

首例一定要重判

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-7-3 06:15 PM 發表
七一當日,一名男子涉駕駛疑插上「光復香港 時代革命」旗幟的電單車,在灣仔撞向正執勤的警務人員。警方今(3日)落案控告該男子《港區國安法》下的煽動他人分裂國家罪及恐怖活動兩罪,他下午於西九龍裁判法院提堂。案件由總裁判官蘇惠德處理,蘇官確認他已收到聘書,是其中一個由特首委任負責處理危害國家安全犯罪案件的指定法官。

https://fs.mingpao.com/ins/20200703/s00001/ ...
啱嘞!摑佢老母臭閪!咁鳩多聲氣!

番國內坐十年 出冊又可洗厠所 放心 你條女手足接手 玩完十年 食隔夜粥都飽

引用:
原帖由 ac-angel 於 2020-7-3 07:16 PM 發表
政府用國安法控告, 擺明會重判然俾返黃人睇, 肯定唔會好似之前啲黃官囉, 呢名傻仔做定心理準備成為炮灰啦.
呀爺响頭炮你估老美打咀砲咩!呢條國安肯定受最高刑期3份2,呢炮打吾响,香港吾想一國一制都幾難

十年後出番泥都係三十零歲,可以再去革命

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2020-7-3 06:57 PM 發表
儍曱仔真冇腦,用自己人生最全盛時期的十年換一分鐘英雄(自我以為)!真係唔知為乜?難為佢兩老供書教學咁多年。😞
做英雄係要付出代價👻👻

引用:
原帖由 鬼屋明考試 於 2020-7-3 07:26 PM 發表
判佢老母終生監禁啦!
判佢本人定判佢老母先,定係一齊判😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]