• 瀏覽: 84,391
  • 回覆: 1,091
  • 追帖: 3
+17
引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2020-7-3 06:11 PM 發表

屌,無錢搭乜L的士!
我搭的士多數叫的士司機收多D!收齊頭!
28收30啦!47收50啦
唔想袋散銀 好鬼重!

引用:
原帖由 krolik 於 2020-7-3 06:16 PM 發表
o的同性戀者好多都心理有問題
基佬全部吾正常
破壊正常人生活

條廢佬又出黎打嘴炮....
唔知係咪明仔走左之後..佢開始有少少神經失常...

整個黃色的士圈嘛

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2020-7-3 06:08 PM 發表
王喜在社交網上載片段,說他昨天坐紅色的士,車費合共$39.3,他付上兩張20元紙幣後,司機沒有找錢的動作和意思。他對司機說︰「如果找我5毫子,大家都會舒服點,對嗎?」司機回答︰「我有很多硬幣,我找7毫子給你都得﹗」 王喜強調他這句說話沒有粗口,也不含惡意,只是提供一個選擇,如實地告訴對方有找錢的責任,如對方覺得找7毫子很麻煩,找個5毫子亦可,但既然對方那麼晦氣,他也放棄不要那7毫子了,免得令對方不 ...
唔搭紅的搭咩?綠的去九龍?uber佢夠錢比咩?

引用:
原帖由 yau321 於 2020-7-3 18:53 發表
佢好似成日攞的士司機刷存在感
印象中n年前有一單

的士佬,下次找一蚊比呢種人,問佢有冇得找3毫,冇就大方話我豪3毫畀你

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2020-7-3 06:11 PM 發表

屌,無錢搭乜L的士!
我搭的士多數叫的士司機收多D!收齊頭!
28收30啦!47收50啦
咁人哋好L窮又要充嘛

見到你呢件黃屍我都想掟

吓? 搭的士多數齊頭,我就小家D,會5蚊或10蚊咁,即係21蚊我俾25,26我俾30咁。

要的士佬找毫子仔真係好煩,的士佬遇到呢D客真係唔好彩。

垃圾

即係咁, 佢絕對可以要求找7 毫子, 我覺得絕對冇問題因為的確佢有權咁做...

不過.....要返個5  毫子 / 7  毫子黎托咩........ 前世未見過毫子??

而且....佢唔係成日講依個社會有幾唔友善, 點解佢唔直接比左個司機當tips ?

又, 因為一個司機而唔坐紅的? 咁唔通所有示威者都係暴徒咩..... 話人搞分化你未又係搞分化囉...

最後, 我仍然覺得的士係要收8 達通同信用卡

正常人點會諗到爆菊友想法

引用:
原帖由 LT311 於 2020-7-3 06:55 PM 發表
七毛
以後可以用七毛形容基佬嘅代名詞

5毫子你叫司機找,未叫都知佢咩反應啦,司機掟錢,你活該。需則唔係老溤唔使找,但冇嘜人會計依d婆那數囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]