• 瀏覽: 84,265
  • 回覆: 1,091
  • 追帖: 3
+17
死垃圾

南山三虎有二只都好苦

4捨5入通常會收少3毫

柒毛

最新發生?但這不是幾年前的事嗎?

死基死,窮L.....

冇嘢撈,專登摷d嘢出來講搏見報啫,屎忽鬼。

呢個pk玩野仲講說話比人聽,叫人找7毫子仲好意思講出黎

引用:
原帖由 長崎勳緒 於 2020-7-3 07:54 PM 發表
4捨5入通常會收少3毫
曱甴基佬人見人憎,緊係要收足

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2020-7-3 06:08 PM 發表
王喜在社交網上載片段,說他昨天坐紅色的士,車費合共$39.3,他付上兩張20元紙幣後,司機沒有找錢的動作和意思。他對司機說︰「如果找我5毫子,大家都會舒服點,對嗎?」司機回答︰「我有很多硬幣,我找7毫子給你都得﹗」 王喜強調他這句說話沒有粗口,也不含惡意,只是提供一個選擇,如實地告訴對方有找錢的責任,如對方覺得找7毫子很麻煩,找個5毫子亦可,但既然對方那麼晦氣,他也放棄不要那7毫子了,免得令對方不 ...
可能係甘,個的佬心諗:你連屎忽都可以貢獻比人插既話,7毫子應該冇問題掛?

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2020-7-3 06:11 PM 發表

屌,無錢搭乜L的士!
我搭的士多數叫的士司機收多D!收齊頭!
28收30啦!47收50啦
正確,一兩蚊不嬲唔使司機找!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2020-7-3 06:08 PM 發表
王喜在社交網上載片段,說他昨天坐紅色的士,車費合共$39.3,他付上兩張20元紙幣後,司機沒有找錢的動作和意思。他對司機說︰「如果找我5毫子,大家都會舒服點,對嗎?」司機回答︰「我有很多硬幣,我找7毫子給你都得﹗」 王喜強調他這句說話沒有粗口,也不含惡意,只是提供一個選擇,如實地告訴對方有找錢的責任,如對方覺得找7毫子很麻煩,找個5毫子亦可,但既然對方那麼晦氣,他也放棄不要那7毫子了,免得令對方不 ...
黃畜基佬
去邊度刀糸攪事為榮⋯⋯

大茄係甘。

乜野叫大家都舒服點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]