• 瀏覽: 30,980
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-7-3 11:29 AM 發表
我地香港邊界冇軍人駐守~跟據國家安全~我地要老解駐守香港呢個家既門口!!!!
其實咁先係正常。一個國家領土邊界 肯定要軍人守。就算日日望住個海,罰企咁罰,都係需要。
咁係香港一種象徵. 係印度邊界係一種實際需求。

香港其實正因為搞左咁多特殊化,日日先有咁多人搞事!

獨立? 我相信連班衆痣自己關埋門講都唔信可以成功。咁你搞來做q啊? 日日搞一件無希望個野係為咩?
係因為香港一d政治行為有些微特殊。先等佢地以為可以搞下野 有位入啫。

引用:
原帖由 maoleitau 於 2020-7-3 12:43 PM 發表

有無留意美國既最大盟友以色列都無表態
當年中共入主聯合國,歐美湊齊人馬阻攔,力保台灣。 撐中共班非洲國家湊唔齊70%全體票數。

第一個西方同盟成員反水,支持中共,投讚成票就係 以色列。
以色列投票同意個陣,全場嘩然,然後掌聲四起。
跟住見大勢以去,歐美不斷有國家跟住以色列投讚成票。

以色列早就係中共個暗庒

引用:
原帖由 dfmtf 於 2020-7-3 01:08 PM 發表
真係講“國際”
聯合國會員投票
中國不嬲都大勝美國

只不過香港人一直都唔當人地係人
係香港地,所謂外國 都係講歐美。其他國家,唔當係人。 咁就唔好怪中共有咁多國家撐佢。

因為你當人係人,人地就投你票咯。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-7-3 04:15 PM 發表

猶太人一直吃開兩家茶禮,而且當年好多猶太人走難離上海,中國救了不少猶太人

以色列這種國家一向不會輕易歸邊,怕滅族,合作可以,歸邊免談
睇戲都知道啦,金句啊
正所謂,識時務者,為俊傑!

猶太人就係好識得睇個勢

而班黃絲好明顯係唔識得睇個勢。
今日個中共,係上升勢頭。歐美利用黃絲只不過係緩兵之計,利用佢地來阻滯中共,等歐美可以有機會可以調整自己對華個籌碼啫。

始亂終棄啊!

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-7-3 01:43 PM 發表

以前港英尼泊爾兵守邊界系有屋仔休息~都吾系好辛苦~至於警員一様系邊界有警崗~同英軍互相照應~
的確辛苦都唔算,但係守水塘呢種任務,好無聊架,所以算係罰企咯。

不過咁的確係需要。 一個國家領土梗係由國家軍隊守邊界喔。

因為一但發生咩大鑊野,阿sir係頂唔住。一定係軍隊。係一種象徵。

引用:
原帖由 abcde2008 於 2020-7-5 03:15 PM 發表
香港大部分人都支持港區國安法,只有班少數曱甴暴徒反對。
你唔犯法,港區國安法對你冇用。
你話冇言論自由,言論自由都有限度。
你如果日日同你老豆講,你唔係你老豆親生,你係你老母同隔離老頭老特攪埋一齊生出嚟,你睇你老豆打唔打死你。唔通你可以講冇言論自由,實係你講得太過分。
你點講點做都改唔到黑頭髮,黃皮膚,黑眼睛,中國人。
你唔鍾意中國共產黨唔緊要,但唔可以忘祖忘宗,破壞自己出生成長地方。
你係中國人 ...
正路啊,100年前,香港都好多人不滿大陸點點。佢地個做法係加入同盟會個行列,上大陸去推翻滿清。

中華大地係中國人個家園。生為黃皮膚黑頭髮,你血統決定左,鬼佬係唔會當你自己人。

咁唔妥共產黨管治。 咁班黃絲應該做個事,係應該上北京搞。去號召更多人加入推翻佢。

點解係度扮鬼佬? 扮到兩邊唔認,眾叛親離?

唔夠薑就認左佢,搞革命,要攞命搏喔。佢地肯啊?

第二,心照啦。 共黨治理之下,大陸發展一日千里。根本無人會支持佢地。 人好簡單,只要你俾飯食,有衫著,有病,佢睇數,鬼佬打過來,佢頂住。 邊有人會作反啊?

搞咯。烏合之眾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]