• 瀏覽: 30,973
  • 回覆: 341
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 JJ0840 於 2020-7-3 11:11 AM 發表
聯合國第44屆人權理事會會議在6月30日舉行,繼當天古巴在聯合國人權理事會代表53國發言歡迎中國立法機關通過中國香港特區維護國家安全法後,又有20

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200703/355659271754616832.jpeg/ngpqs21p4lDLj8MCf6zJnu_gMAr90Rb_--LTcfvi03E?v=w1280r ...
歐盟27國有12國保持沉默,其中西班牙及意大利同屬北約成員,上月對立法表示理解,真係針唔拮到肉唔知痛...

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-7-4 07:10 PM 發表

🤔公投最可怕是比到白痴去投票。

其實投票權要看個人能力,唔應該啊豬啊狗都有投票權,
打個比如,醫院加人工要搞個公投,
投票者包括醫生護士同病人們三者,
即是服務者同使用者都有權投票,
不是醫生同護士只可投票,病人都可參與,

但投票者要包埋青山個班病人,
青山病人都有權投醫護應否加人工,
用青山病人的專業意見同思維來分柝,

正常思考這件事很可怕同奇怪...

如果可以...咁青山病人可否上法 ...
🤔美國公投,結果班農民投了個瘋子出來,
一搞就搞了4年,

對自己利益好,就投邊個?
咁是用了甚麼思維方式去投票?
為的只為投一個有着數的,
咁個公投缺點很多。

根本控制唔到選民作出正確選擇同正常思維同行為。

例如1+1=?

60%人說3,
30%人說2,
10%人說其他,

咁點搞?
明明是2才正確,但咁多蠢人答了3,
少數服多數?
真理是甚麼?
科學是甚麼?
點解唔用真理、正確、科學來投票?
科學邊度教你們1+1=3?
100個人入面5個科學家,95個平民...
點搞?玩公投?
還是直接聽個5個專業人士(科學家)的說話算數?
點解要聽其他95個錯誤的平民講法?

如果100人都是科學家,
咁比100個科學家公投是可以,
但現實100人內,白痴的人是佔太多數。
精英制度就不要公投,聽精英的話就可以。

不要同我講人權,
人權都不科學的。
人權令人可以說1+1=3,
咁根本是在反科學,
科學家反白眼🙄️。

請尊重聯合國70幾國VS 27國,五眼聯盟係世界不得人心

我地應該大力支持蘇格蘭脫離英國獨立,魁北克省脫離加拿大獨立

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-7-3 11:36 AM 發表
今天西方人拯救你,是為了取得合理性來壓迫你們的國家!遲早仍然會壓迫到你的身上。今天壓死你們的國家,明天壓死你們的種族,後天壓死你們每一位黃種華人,來一個慢性種族大清洗,最後白人至上,一統地球。理解白人的歷史,理解白人的行為。 ...
十九世紀末,西方學者流行「中華文明西來論」,就是中華文明其實是西方(中東、兩河文明、或雅利安)傳來

民初時期已被中國學者駁倒

直到今天,中國仍有極少數人(主要是耶教徒)相信此說

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-7-3 04:15 PM 發表

猶太人一直吃開兩家茶禮,而且當年好多猶太人走難離上海,中國救了不少猶太人

以色列這種國家一向不會輕易歸邊,怕滅族,合作可以,歸邊免談
睇戲都知道啦,金句啊
正所謂,識時務者,為俊傑!

猶太人就係好識得睇個勢

而班黃絲好明顯係唔識得睇個勢。
今日個中共,係上升勢頭。歐美利用黃絲只不過係緩兵之計,利用佢地來阻滯中共,等歐美可以有機會可以調整自己對華個籌碼啫。

始亂終棄啊!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2020-7-3 11:30 AM 發表
27個反對立法的國家分別為:澳洲(Australia)、奧地利(Austria)、比利時(Belgium)、伯利茲(Belize)、加拿大(Canada)、丹麥(Denmark)、愛沙尼亞(Estonia)、芬蘭(Finland)、法國(France)、冰島(Iceland)、愛爾蘭(Iceland)、德國(Germany)、日本(Japan)、拉脫維亞(Latvia)、列支敦士登(Liechte ...
個27個國家見到日本個名.真係覺得好好笑 好似異類咁

引用:
原帖由 sng850 於 2020-7-3 02:46 PM 發表

為何沒有美國?
我冇記錯 美國已經一早退出咗,你都知侵侵不停退出協議啦

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

中國:你班強盜咁L中意玩一人一票?來來來睇下邊個多人支持

引用:
原帖由 開心大少奶^^ 於 2020-7-3 01:43 PM 發表

以前港英尼泊爾兵守邊界系有屋仔休息~都吾系好辛苦~至於警員一様系邊界有警崗~同英軍互相照應~
的確辛苦都唔算,但係守水塘呢種任務,好無聊架,所以算係罰企咯。

不過咁的確係需要。 一個國家領土梗係由國家軍隊守邊界喔。

因為一但發生咩大鑊野,阿sir係頂唔住。一定係軍隊。係一種象徵。

70 vs 27

老消狡辯話呢70係小窮國,而27國就佔世界GDP>60%

原來佢中意玩同股不同權

民主自由喎,70個國家佔地球大多數喎,忽然又唔理民意呀。叫智障反清復明

佢老尾已退出聯合國人權理事會及立咗最多國家安全法的國家,為咗自己的私利,叫人哋國家唔好立法,真係只准州官放火,不許百姓點燈的典範,真仆街!今次用民主的方法,投票認明支持的多過反對,老尾應該收聲啦!

用返毛毛思維,即係話有百幾個國家反對?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]