• 瀏覽: 30,927
  • 回覆: 341
  • 追帖: 1
+9
證明立國安法係正確的

南海一直都有主權爭議,釣魚台都一樣,你呢個例子完全錯晒
伊拉克本身係一個完完整整嘅國家,美軍問都唔問就叫人交大殺傷力武器,唔交就衝左入去10年...美軍搵到啲咩?除左對老美有利嘅資源之外就乜都搵唔到.....
唔好講啲咁低能嘅所有例子,只會顯出你是一個弱智而已

民主真締:少數服從多數OK!

引用:
原帖由 ic310 於 2020-7-4 12:18 PM 發表

而家擺到明多數國家支持中國,平時唔係講要尊重民意?
定係佢地口中所謂民主只為富人服務?
咪就係,又話應該人人平等,無分貴賤架?原來係大隻講。

反對國安法個d國家自己取消左國安法先好出聲啦

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-7-3 12:02 PM 發表
支持立法的53國分別為:中國、安提瓜和巴布達(Antigua and Barbuda)、巴林(Bahrain)、白羅斯(Belarus)、布隆迪(Burundi)、柬埔寨(Cambodia)、喀麥隆(Cameroon)、中非共和國 (Central African Republic)、科摩羅(Comoros)、剛果(布)(Congo-Brazzaville)、古巴(Cuba)、吉布提(Djibou ...
On9 國家投票都要去分高低級,咁反國安法係咪又分高低級,學生,失業,老幼唔計?

引用:
原帖由 ic310 於 2020-7-4 12:18 PM 發表

而家擺到明多數國家支持中國,平時唔係講要尊重民意?
定係佢地口中所謂民主只為富人服務?
就算係講錢,當中都有沙特阿拉伯,阿聯酋呢啲超級富豪。

呀爺有好多朋友!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-7-3 11:45 AM 發表
聯合國 70:27,國安法通過民主程序被國際認同!

大比數通過,支持港區國安法!!

反對的國家,請先自廢你們國安法,例如: 美國有全世界最多最嚴的國安法

如果係,咁啲吃蝙蝠支爆大陸仔唔使咁X驚公

尾國霸權, 全球都知

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-7-4 06:41 PM 發表
如果係,咁啲吃蝙蝠支爆大陸仔唔使咁X驚公
🤔公投最可怕是比到白痴去投票。

其實投票權要看個人能力,唔應該啊豬啊狗都有投票權,
打個比如,醫院加人工要搞個公投,
投票者包括醫生護士同病人們三者,
即是服務者同使用者都有權投票,
不是醫生同護士只可投票,病人都可參與,

但投票者要包埋青山個班病人,
青山病人都有權投醫護應否加人工,
用青山病人的專業意見同思維來分柝,

正常思考這件事很可怕同奇怪...

如果可以...咁青山病人可否上法庭做陪審員?

我就是不太相信他們思維模式🤦🏻‍♂️

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]