• 瀏覽: 73,590
  • 回覆: 765
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 洛高達人 於 2020-7-3 07:48 AM 發表
怕香港人離開香港?冼費幾多關嗰啲唔走嘅人乜嘢事?網上大把實質例子顯示使費不多,尤其是BNO平權之後
唔使講,去到咪知囉,記得唔好返香港呀

白痴至會信去英國容融社會,睇到班人咁白痴真係火都黎

賣咗樓咪有自由囉!
仲唔去

引用:
原帖由 無盡白滑的蛋 於 2020-7-3 07:55 AM 發表
必須將已經離港超過二年者,取消其香港身分證和中國護照。讓移民英國者,徹底離開。
必定要DQ 嗰d人中國國籍,費事5年後錢用得7788,又冇野做就死返香港攞綜援

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-7-3 07:29 AM 發表

唔係話香港人過到去頭6年唔可以攞福利咩?
佢地咁叻打官司到時過到去會同英國佬打官司,當年大陸新移民一來港啲福利日日150個都係佢地功勞啦!唔駛同佢地擔心

引用:
原帖由 skyeyes 於 2020-7-3 07:25 AM 發表
唔怕 約翰遜會俾失業救濟金大把錢剩
用腳踢走仲多錢剩

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-7-3 07:22 AM 發表
港區國安法正式生效後,英國首相約翰遜(Boris Johnson)表示,將向300萬合資格申請英國國民海外護照(BNO)的香港人,延長現時6個月的「有限居留許可」,讓他們能夠在英國居住及工作,最快6年

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2685000/2685136/0702_1024.jpg

爭住去畀五嚿水人哋啦; ...
香港回歸前英國佬都攞盡著數
宜家開個咁嘅牌頭出嚟,邊有死錯人,傻仔先會信鬼佬會幫香港人

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-7-3 07:22 AM 發表
港區國安法正式生效後,英國首相約翰遜(Boris Johnson)表示,將向300萬合資格申請英國國民海外護照(BNO)的香港人,延長現時6個月的「有限居留許可」,讓他們能夠在英國居住及工作,最快6年

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2685000/2685136/0702_1024.jpg

爭住去畀五嚿水人哋啦; ...
未計退休要用既錢wo

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-3 07:32 AM 發表
英國生活很艱難。
I never been to UK , but  I can feel 都 feel 到英國生活很艱難...

引用:
原帖由 50505050 於 2020-7-3 07:33 AM 發表
香港人真係生在福中不知福
去到外國面對現實就知香港好,好似疫症就巳經高下立見,而且係外國面對不公平對待,聲都唔敢出一句,外國人話晒事兼帶種族歧視,仲有搵到工先算,低下層工作要好刻苦耐勞任人點,好工唔會留比你,純為資產超過千萬人事度身訂做,過去仲吸你水,而且講完佢地都知無咩人咁有錢會去,只招呼有錢華人,以促進經濟

俾撚到稅先講啦
香港交稅都已經吵

兩公婆如果冇專業或者特別技能,只能賣屎忽。西方最歡迎富商移民貪官移民,政治難民嘛,曾經被利用嗰D先會收。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-7-3 07:28 發表
曱甴去大陰蒂國自然是吃大陰蒂啦!
黃絲狗去到屎都冇得食🤣🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]