• 瀏覽: 7,293
  • 回覆: 144
+3
引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-2 08:49 PM 發表

係, 但係佢老公同兩個仔係英藉, 特首下台後恢復英藉好易㗎炸
落咗台你理得人啫

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-7-2 19:18 發表

特首當然係中國公民
咁華為太子女呢?

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-7-2 09:07 PM 發表

咁華為太子女呢?
一早講咗佢只有特區護照

中國都係外交口吻講幾句,要走嘅實會走嘅,橫掂好多人都希望香港冇咁迫,樓價低啲,生活指數合理啲,各取所需,win win。

選擇移居就要放棄香港居留權囉,英國咁好景,唔需要有後路返嚟嘅

既然吾係香港人,可以取消公民權,醫療,社會福利!

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2020-7-2 07:16 PM 發表

問題係你點知?
當年有記錄架............全數記錄在案...........!!
同時你登機時要出示證件..........如果是單程證.......航空公司要保證你可以入境......!!

支持立即進攻英國消滅所有死鬼收復中華英倫三島作攻歐橋頭堡!

最終或導致取消投票權及福利

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-2 06:49 PM 發表
英國批評北京訂立港區國安法是違反中英聯合聲明,計劃為英國國民海外護照BNO持有人,提供成為英國公民的新途徑,准許持有BNO的港人,可以在英國工作或升學5年,之後申請「定居」,一年後再申請成為英國公民。 在北京,外交部發言人趙立堅批評,英方無視中方嚴正立場,執意改變政策,為有關人員在英國居留及入籍提供...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15354 ...
人各有志, 去留隨意!
不過係唔順英國做法, 希望中國盡快反擊!

北京驚人走資?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-2 06:57 PM 發表
條女有bno身價提升 
藍屍仲開心過黃C

我都想知

引用:
原帖由 買恒指熊等食翅 於 2020-7-2 10:03 PM 發表
最終或導致取消投票權及福利
有機會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]