• 瀏覽: 7,282
  • 回覆: 144
+3
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-2 18:57 發表
條女有bno身價提升 
揾番件可移民去英國, 又食又拎, 貼埋大床呀

引用:
原帖由 dhammika 於 2020-7-2 06:53 PM 發表

香港人移居英國四年自動取消香港居留權?
問題係你點知?

放走三百萬黃屍,唔認雙重國籍。
深圳放三百萬精英落黎,請問中國有乜損失。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-2 06:55 PM 發表
中國駐英大使館發表嚴正聲明:根據中國國籍法,所有「香港中國同胞」,都是中國公民。

由於本人對於以 BNO申請英國居留權猶豫不決,希望特首林鄭月娥能夠明確解答,香港市民應該以「中國公民」為榮?還是以「英國公民」為榮?

本人將以特首林鄭月娥的答案作為指導思想! ...
特首當然係中國公民

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-7-2 06:56 PM 發表
"一切後果由英方承擔 "

靠嚇?
無,只係叫英國好自為之啫

引用:
原帖由 hk_yotam 於 2020-7-2 06:56 PM 發表
好可能要實行拒絕雙重國籍。
咁會連累好多加燦澳燦的。

妖!D兩毛做乜同北京唱返調架,兩毛好X想D人走喎.

咁梗係英國負責啦,啲人去咗佢度,生養死葬都關英國事㗎喇

用bno移英人士一律視作等同放棄居港權

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-2 06:55 PM 發表
中國駐英大使館發表嚴正聲明:根據中國國籍法,所有「香港中國同胞」,都是中國公民。

由於本人對於以 BNO申請英國居留權猶豫不決,希望特首林鄭月娥能夠明確解答,香港市民應該以「中國公民」為榮?還是以「英國公民」為榮?

本人將以特首林鄭月娥的答案作為指導思想! ...
榮你j 咩~講咁多廢話把撚,你自己要做西奴咪以西奴為榮囉。依啲嘢要人話你知先知架咩?你無思想架?一日到黑淨係識癩皮

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-7-2 07:00 PM 發表
北京譴責英國改變BNO政策,
一切後果由英方承擔 !
英國改變BNO政策
我國改變雙重國籍政策

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2020-7-2 07:16 PM 發表

唔洗一定知,亦唔洗全部知,有條例就夠,走前要報銷,唔報銷被發現要坐監,可能有人會做25仔,有啲懷疑個案就一查到底之類咁囉

問題係你點知?

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-7-2 19:18 發表

特首當然係中國公民
係, 但係佢老公同兩個仔係英藉, 特首下台後恢復英藉好易㗎炸

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-2 20:26 發表

英國改變BNO政策
我國改變雙重國籍政策
大陸不嬲唔可以雙重國籍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]