• 瀏覽: 6,017
  • 回覆: 106
港區國安法前日(30日)獲通過並在港實施。終審法院首席法官馬道立今日下午發聲明陳述一般性原則,強調指定法官及相關的法庭運作必須符合《基本法》...

就算法官幾有才能幾叻都好,政治唔中立,襲警掟汽油彈罰二百判社會服務令,咪變成髮治社會囉……

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1809897/

判投汽油彈優秀的細路果位一定唔做得

國安法起碼定咗最低判刑年期。 冇社會服務令呢支歌仔囉。

立法同特首點選法官關你鬼事, 身為首席法官出來做政治評論又算乜野? 定係想司法造反?  咁要問過國安署同唔同意啦

早d退休喇

有條撚能力,有法不依包庇放生黑暴曱甴

估計國安委已經開過會, 因為捉左幾個國安疑犯,話唔定己經開始緊急選法官。。。。

可能佢首席大法官"大人"的推薦名單國安委唔同意...

講咁多廢話但水官黃官照舊亂咁判.

垃圾洋狗法官.

垃圾狗官

引用:
原帖由 nashwan 於 2020-7-2 03:47 PM 發表
國安法起碼定咗最低判刑年期。 冇社會服務令呢支歌仔囉。
但如果黃官可以判無罪,當庭釋放

黃狗官妄議國安法

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-7-2 03:43 PM 發表
港區國安法前日(30日)獲通過並在港實施。終審法院首席法官馬道立今日下午發聲明陳述一般性原則,強調指定法官及相關的法庭運作必須符合《基本法》...

就算法官幾有才能幾叻都好,政治唔中立,襲警掟汽油彈罰二百判社會服務令 ...
唔通優質既細路好有才能 ???

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-7-2 03:43 PM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200702/_2020070215223074599.jpg

就算法官幾有才能幾叻都好,政治唔中立,襲警掟汽油彈罰二百判社會服務令 ...
唔通委任雙重標準的法官呀
已為表表者的馬大法官
請不要當其他人咩都唔知呀

才能是什麼?有才能不代表冇私心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]