• 瀏覽: 194,210
  • 回覆: 1,437
  • 追帖: 2
+36
引用:
原帖由 richardli008 於 2020-7-2 03:41 PM 發表
年青人有冇BNO呀?起碼都要廿三歲半以上先有啦!
無都鼓勵他們飛去英國等, 黃人早走早享受西方民主🤭

英國人都難搵工,加埋之前東歐移民,香港人去想搵工作,難上加難!
退休洗錢,還可以!不過冬天又長又日日灰灰暗暗,影響心情,衰老會快啲!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-7-2 03:43 PM 發表

唔好傻啦~
生活費15萬港幣一年?
唔係當地公民, 普通睇次醫生都200英磅起跳呀!
一個唔好彩要入院做手術....無5千至1萬英磅都唔好唸住走囉~ ...
太負面了,未必時常發生之事。。。。。應鼓勵黃人早走,早享受西方民主🤭

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-7-2 03:45 PM 發表
香港會唔會短時間少左300萬人呢?
少200幻人先...

勞動市場一直都是新移民的落腳地,在香港老人院大部份都是新移民,工時長責任大,相信人口老化嚴重的英國老人院都好需要這些勞工,值得移民人士考慮

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-7-2 03:44 PM 發表

重點是定居五年才可以申請居留,,
即系有份工做五年。。。有咩工種包五年不會失業架,,。
呢種!肯做包唔會失業。。

引用:
原帖由 redsoon 於 2020-7-2 03:44 PM 發表
平過香港,正Y
對,應send比黃人親友,鼓勵他們一路好走,早走早享受西方民主🤭

過去收下農作物,幫人劏下魚都仲有得撈既

引用:
原帖由 tommwins 於 2020-7-2 03:44 PM 發表
你估英國好景咩 種族問題同美國差唔多
正面點,應鼓勵黃人,早走早享受西方民主🤭

乜要搵野做架? 仲以為去到果邊, 英國政府會養過世.

引用:
原帖由 hkgoingup 於 2020-7-2 03:34 PM 發表
包括飲食業、水電裝修、銷售等行業

唔係卦? 要香港人做呢D低等工作?
俾班僱主知道香港人要做夠五年
即刻壓價兼駛到盡!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-7-2 03:43 PM 發表

唔好傻啦~
生活費15萬港幣一年?
唔係當地公民, 普通睇次醫生都200英磅起跳呀!
一個唔好彩要入院做手術....無5千至1萬英磅都唔好唸住走囉~ ...
英國申請visa 逗留每年每人要比400英磅NHS surcharge,比左即享當地公民醫療待遇,即差唔多所有醫療免費
每年15萬港幣係計埋NHS surcharge
英國可居留超過六個月的簽證,5至18歲子女均可以在公立學校享受免費教育
所以醫療同教育根本唔係問題

https://hk.finance.yahoo.com/news/bno續領bno可留英國五年再入籍可享邊啲福利-043741915.html

機會一閃即逝,唔好諗喇,快走,唔送。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-7-2 03:44 PM 發表
去LOR.......快...
態度正確,send條新聞比黃人親友,待他們早走早享受🤭

引用:
原帖由 守法者 於 2020-7-2 03:13 PM 發表
吸水顧問公司都信得過?最好問一問在英國的朋友,將會有不一樣的答案。
立場不同,答案不同 。地產發展商和代理說樓價今年會升,地產投資說回跌(可能未有貨),大學經濟系教授説會跌。你信邊個?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]