• 瀏覽: 193,947
  • 回覆: 1,437
  • 追帖: 2
+36
香討啲post酸到呢,林鄭屋企人全部有英藉,藍人最buy既CY,屋企人有澳藉,薄希來出事前,個仔係有美藉。領導人都推仔女去外國,香討就話外國生活差過地底泥,想笑死人咩。

10000個被拉的黑暴有案底, 唔知收唔收?

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-7-2 04:05 PM 發表
每年十五萬生活費咁少?唔使交租呀?
正面點,顧問話得,若有錯,黃人自會召喚神獸。。。。。應鼓勵「黃人」早走早享受西方民主🤭

即係話一個人過去,又搵唔到工做,要捱五年都要花75萬,到時仲未搵到份似樣既工,又無晒錢,睇下班英國佬仲批唔批你丫?人地連歐洲難民都唔想花錢收留,會花錢收留香港人?

剩係話英國倫敦有好多職位空缺...仲話生活費有十五萬就夠...已經係夠呃傻仔....!
可能啲黃蟲曱甴無乜腦...就會信佢鳩up老點既....!

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-7-2 04:02 PM 發表
成篇抒情文,惟有一點我認同的:香港大把「倫敦金」融專才
正面點。。。。應send條新聞出去,鼓勵「黃人」親友一路好走,早走早享受西方民主🤭

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2020-7-2 15:50 發表
勞動市場一直都是新移民的落腳地,在香港老人院大部份都是新移民,工時長責任大,相信人口老化嚴重的英國老人院都好需要這些勞工,值得移民人士考慮 ...
可能係香港做大班去到個邊要抹屎...

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-7-2 04:05 PM 發表
住呢?
正面點,顧問話得,若有錯,黃人自會召喚神獸。。。。。應鼓勵「黃人」親友,早走早享受西方民主🤭

女做雞,男做賊👍

重點係要先取消身份證+特區護照

每年生活費只需15萬港元!好似租個單位都過千鎊,食個big mac 都3鎊幾!15萬,每個月得千二三鎊。咁都生活到?咁就真係要去體驗下囉。

引用:
原帖由 花生之友 於 2020-7-2 04:09 PM 發表
支持!等香港無咁迫都係好事!
不過大陸應該反制下,要求靠BNO移民者永久撤銷香港身分證唔比佢地回流就Perfect啦!如果唔係一陣搵唔到食或者有錢派又返嚟認屎認屁。 ...
應立刻除消「雙重國藉人士」的香港居民身份

其實英國都好有唸頭,過到去5-6年並不享有英國當地福利,咁如果打工要唔要交起碼40%入息稅呢?這個稅仲係要每月出糧要立即扣。

又呃9D蛙

英國的勞動市場出現人力短缺⋯⋯
去個邊做咕喱 捱唔捱到呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]