• 瀏覽: 194,197
  • 回覆: 1,437
  • 追帖: 2
+36
引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-2 15:05 發表
全球裁員潮,會請你班黃狗?
會請的, 他們需要大陸巿場

年青人有冇BNO呀?起碼都要廿三歲半以上先有啦!

引用:
原帖由 royrac 於 2020-7-2 03:35 PM 發表
搵工難度唔大? 以你地D英文溝通到??
「黃人」一定得,打國際戰線。。。正面點,待黃人一路好走,早走早享受西方民主🤭

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-2 03:02 PM 發表
英國首相約翰遜今日(7月1日)在國會發言時正式表示,英方將向BNO持有人提供5年的居留許可(leave to remain),他們可選擇工作或讀書,5年後能申請定居身份(settled status),然後再在12個月後申請成為公民。Hopeland Academic教育中心總監姚大衛指出,英國的勞動市場出現人力短缺,包括飲食業、水電裝修、銷售等行業。他估計年輕人到倫敦居住,每年需約15萬港元生活 ...
唔好傻啦~
生活費15萬港幣一年?
唔係當地公民, 普通睇次醫生都200英磅起跳呀!
一個唔好彩要入院做手術....無5千至1萬英磅都唔好唸住走囉~

plenty of 3D Jobs are available!

dirty
dangerous
disgusting

平過香港,正Y

你估英國好景咩 種族問題同美國差唔多

去LOR.......快...

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2-7-2020 03:02 PM 發表
英國首相約翰遜今日(7月1日)在國會發言時正式表示,英方將向BNO持有人提供5年的居留許可(leave to remain),他們可選擇工作或讀書,5年後能申請定居身份(settled status),然後再在12個月後申請成為公民。Hopeland Academic教育中心總監姚大衛指出,英國的勞動市場出現人力短缺,包括飲食業、水電裝修、銷售等行業。他估計年輕人到倫敦居住,每年需約15萬港元生活 ...
重點是定居五年才可以申請居留,,
即系有份工做五年。。。有咩工種包五年不會失業架,,。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-2 03:37 PM 發表
15萬包唔包租屋先,唔使交租,香港每年生活費唔使15萬
若不能,到時, 黃人自然會私了這顧問。。。。應正面點,鼓勵黃人早走早享受西方民主🤭

英國天,女人面!話變就變,一年都唔知有冇100日晴天?

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-7-2 03:44 PM 發表

重點是定居五年才可以申請居留,,
即系有份工做五年。。。有咩工種包五年不會失業架,,。
有,學生🤭

香港會唔會短時間少左300萬人呢?

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-2 03:02 PM 發表
英國大把工作機會,每年生活費只須15萬港元,平過香港。

人多走佬,英國佬除時縮沙,立刻通知黃人親友,買單程機票,早走早享受🤭
英國都無實牙實牙齒比居英權你地.
5年後又可以變既啫....但呢5年你地班人去左果邊就增加左佢地既經濟發展
但又唔會佔用佢地福利開支.幾好呀!!

最好走200幻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]