• 瀏覽: 193,943
  • 回覆: 1,437
  • 追帖: 2
+36
引用:
原帖由 kf569517 於 2020-7-2 04:05 PM 發表
英國好快變成逃犯天堂
時代革命天堂🤭

引用:
原帖由 johnchu777 於 2020-7-2 03:12 PM 發表
最少5年無英國國民福利, 但英國稅就要交足.
交稅好正常吧....  點解講到要交好慘咁

其實福利主要係醫療讀書LA
但真係冇咩港人係冇醫保, 美國就話唔包JI  英國冇問題LA

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-2 03:34 PM 發表

一年15萬港元生活費,顧問說是倫敦價;正面點, 支持黃人早走早享受🤭
一年15萬?請問你去過倫敦未?你究竟知唔知倫敦既物價?你又知唔倫敦既租金?人講你又信.

倫敦劏房】潮流地段一房單位月租$1.5萬 睡床卻在馬桶旁邊
更新時間 (HKT): 2020.03.05 06:00
(互聯網)
A
A
A

倫敦與香港一樣面對樓價高企的問題,在倫敦的卡姆登區(Camden)近日出現一個「奇則」租盤,這棟房屋標榜樓底高,擁有設計師雲石工作檯,表面是「筍盤」,原來與「瞓廁所」無異︰睡床正正就在馬桶旁邊,一個翻身可能就要親吻馬桶或洗手盆了。

這棟27平方米的單位在地產公司「Foxtons」上放盤,租金叫價1,500英鎊(1.5萬港元)。美國有線新聞網絡曾聯絡地產公司,但對方拒絕評論租金或透露多少人對租盤有興趣。

專家指倫敦正面對房屋危機,缺乏價格相宜的房屋,令倫敦人壓力不小,最極端的情況是令年輕人成為露宿者。年輕人搬往市區而不是郊區、房屋老化,加上薪金追不上租金升幅,令倫敦人置業艱難。倫敦智庫史密斯研究所(Smith Institute)總監哈克特(Paul Hackett)指,以上因素正製造一場「完美風暴」。

根據倫敦市長辦公室指,只有大約四分一倫敦人,即240萬人租私人物業,他們平均花工資的37%租樓。哈克特認為,在租金上花費「荒謬的金額」,其連鎖效應意味在某些情況下,「人們不會想生育,他們的壓力大,與親人在一起的時間更少」,而且「可用於度假的錢更少」,他補充說,最極端可能會出現「無家可歸」的情況。

美國有線新聞網絡

引用:
原帖由 kelvin288 於 2020-7-2 04:11 PM 發表
收皮啦英國,自己國家經濟都唔掂,去到都搵唔到食啦
正面點,顧問話得,若有錯,黃人自會召喚神獸。。。。。應鼓勵「黃人」,一路好走,早走早享受西方民主🤭

一句講哂,莫財免問

每年15萬生活費,以香港人咁既要求,得唔得呀?
日日食薯仔、麵包,晚晚睇電視過活嗎?

大陸新移民在香港做乜工
你過到去英國就係做乜工

引用:
原帖由 米達麥亞 於 2020-7-2 04:22 PM 發表
香討啲post酸到呢,林鄭屋企人全部有英藉,藍人最buy既CY,屋企人有澳藉,薄希來出事前,個仔係有美藉。領導人都推仔女去外國,香討就話外國生活差過地底泥,想笑死人咩。 ...
外地真係有咁好既話...咁你就快啲離開香港唔好再賴死唔走啦....!
但怕且你呢啲死黃蟲..窮曱甴...咪又係死都要留喺香港度等收皮....!

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2020-7-2 04:29 PM 發表

一年15萬?請問你去過倫敦未?你究竟知唔知倫敦既物價?你又知唔倫敦既租金?人講你又信.
正面點,顧問話得,若有錯,黃人自會召喚神獸私了顧問,光復英國。。。。。應鼓勵「黃人」一路好走,早走早享受西方民主🤭

引用:
原帖由 mousehunter 於 2020-7-2 04:30 PM 發表
倫敦劏房】潮流地段一房單位月租$1.5萬 睡床卻在馬桶旁邊
更新時間 (HKT): 2020.03.05 06:00
(互聯網)
A
A
A

倫敦與香港一樣面對樓價高企的問題,在倫敦的卡姆登區(Camden)近日出現一個「奇則」租盤,這棟房屋標榜樓底高,擁有設計師雲石工作檯,表面是「筍盤」,原來與「瞓廁所」無異︰睡床正正就在馬桶旁邊,一個翻身可能就要親吻馬桶或洗手盆了。

這棟 ...
正面點,顧問話得,若有錯,黃人自會召喚神獸。。。。。應鼓勵「黃人」一路好走,早走早享受西方民主🤭

15萬😑,講到好平咁

勞動人口

續定先,千零蚊,冇壞。
肯定大把人續。

他估計年輕人到倫敦居住,每年需約15萬港元生活費

呃尻人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]