• 瀏覽: 194,093
  • 回覆: 1,437
  • 追帖: 2
+36
引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-2 03:05 PM 發表
全球裁員潮,會請你班黃狗?
藍屎記住唔好申請呀 ! 同埋取消哂家人既外國護照

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-2 03:02 PM 發表
英國大把工作機會,每年生活費只須15萬港元,平過香港。

人多走佬,英國佬除時縮沙,立刻通知黃人親友,買單程機票,早走早享受🤭
我曾經在英國生活過,就算好節檢15萬港元絕對不夠生活,只租屋都唔夠,尤其在倫敦,5好咁天真啦!問吓你哋D英國親戚朋友了解咗先,D政客為咗攪大陸亂作出來㗎!

引用:
原帖由 Rgricky76 於 2020-7-4 11:24 PM 發表

我曾經在英國生活過,就算好節檢15萬港元絕對不夠生活,只租屋都唔夠,尤其在倫敦,5好咁天真啦!問吓你哋D英國親戚朋友了解咗先,D政客為咗攪大陸亂作出來㗎! ...
唔好叫佢地問過人啦,由佢地去左果邊生活先
等香港平靜下

引用:
原帖由 Rgricky76 於 2020-7-4 11:24 PM 發表

我曾經在英國生活過,就算好節檢15萬港元絕對不夠生活,只租屋都唔夠,尤其在倫敦,5好咁天真啦!問吓你哋D英國親戚朋友了解咗先,D政客為咗攪大陸亂作出來㗎! ...
英國生活不貴的,你住倫敦可能貴。其他城市生活,一定比香港平

if  you live in london,not very expensive

引用:
原帖由 英倫裝修佬 於 2020-7-4 11:28 PM 發表

有冇菲佣先, 香港住公屋都要有. 不過英國管家Pro 好多.

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2020-7-4 11:57 PM 發表

有冇菲佣先, 香港住公屋都要有. 不過英國管家Pro 好多.
全世界極度少數的地方, 像香港一樣有這麼便宜的女傭。
請不要以這個作為生活的標準

引用:
原帖由 Gooner09 於 2020-7-4 11:02 PM 發表
好過留係香港比中共玩死,遲下FB, WhatsApp 都冇得用/
為咗咁去移民? 睬你都傻,去英國玩到夠啦,

引用:
原帖由 英倫裝修佬 於 2020-7-4 11:59 PM 發表

全世界極度少數的地方, 像香港一樣有這麼便宜的女傭。
請不要以這個作為生活的標準
咁一半曱甴唔會去,唔識煮飯同洗衫汁屋,

過到去你地一定要團結呀!有邊個瀨咗新冠就先電告,唔好聚完餐先講昨日確診,有friend俾個病一舖清袋捱唔倒五年就一定要幫,幫到大家一齊同英政府攬炒,然後一齊再移民美國。

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-2 15:02 發表
英國首相約翰遜今日(7月1日)在國會發言時正式表示,英方將向BNO持有人提供5年的居留許可(leave to remain),他們可選擇工作或讀書,5年後能申請定居身份(settled status),然後再在12個月後申請成為公民。Hopeland Academic教育中心總監姚大衛指出,英國的勞動市場出現人力短缺,包括飲食業、水電裝修、銷售等行業。他估計年輕人到倫敦居住,每年需約15萬港元生活 ...
早走早享受,遲走遲早送頭比共產黨。

引用:
原帖由 英倫裝修佬 於 2020-7-4 11:28 PM 發表

我教你啦,
瞓街唔洗錢,
英國食屎食樹皮同二手飯一定比香港平

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-7-5 12:14 AM 發表

我教你啦,
瞓街唔洗錢,
英國食屎食樹皮同二手飯一定比香港平
又係低質素人的低級回覆

啲顧問想你幫襯佢就話一年15萬,遲啲都無生意可能話一家四口全年使費低於5萬,快啲攪移民英國啦

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2020-7-4 11:57 PM 發表

Agree
咁你就識英國勒,
唔識英國點知要有英國管家?
朋友個仔Hold住個大學宿位都系五百鎊兩星期芝麻。
英國好鬼平,比起瑞士......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]