• 瀏覽: 33,130
  • 回覆: 10
  • 追帖: 3
中國政府提出「港版國安法」後,英國政府已表明一旦「港版國安法」實施,將加大英國國民(海外)護照(BNO)人士的簽證權利,隨着法案6月30日在香

絕對好事,皆大歡喜,乜色都開心,去左千其唔好返嚟。
建議政府取消移居外國的人的香港居民身分

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/492813?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
熱賣及精選
咁幫香港人,點解英國只係俾BNO,而不是所有香港人呢?

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

一定要修改入境條例令到用左呢個措施的人,無左香港居民身份

反同性戀,反福利主義
去到英國幫大陸人開的餐館打工

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小骨仔 於 2020-7-2 00:02 發表

屌!阿爺一早講立法
英國佬又考慮又可能又咁又咁
直接叫晒bno持有人去英國啦
應該收哂所有黃絲嘛

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-7-2 09:28 發表

不要高興得太早,英國議會都未通過,冇唔記得英國為什麼要脫歐?
千其唔好甩碌呀?我等住呢班黃蟲走

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lawumi 於 2020-7-2 10:58 發表

冇錯,工作就稅照交,但福利乜都冇,先捱六年

六年內捱唔住個d低端BNO人口就踢返去香港,英國佬唔會死錯人
所以一定要諗辦法唔俾呢班人回流

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 11:29 發表

英國如果真夠薑............就直接比BNO所有人直接獲取英國國籍........!!
為什麼要5+1呢.......!!
夠薑就俾全部香港人去

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 12:09 發表

申請移民英國又唔一定要有BNO.........!!
不過有BNO去英國及歐洲比較方便..........不用申請簽證.....!!
現在英國脫離歐盟........香港人去歐洲就會比較麻煩.......反為去英國會更方便.....!!

如果約翰遜真能夠使法案通過........香港人去英國銀行打幾年工都未嘗不是壞事...!!
當是生活體驗..........又唔一定要申請移民 ...
點解係英國銀行?人地會請你?

應該都係去幫大陸人開的餐館打工

渣下uber,送下外賣咁囉

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 12:27 發表

你忘記了5仔嗎..........畢竟都是英國三大銀行之一........!!
當去英國出差.........在5仔銀行工作也不必申請手續........其實幾方便香港的行政人員...!!
如果你要在英國工作.......是要提出申請.........如果法案通過......銀行就不必要申請工作簽證..!!

其他的工作.......香港人是幹不來的........英國有很多勞工組 ...
hsbc分分鐘遷冊返香港

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-7-2 17:57 發表

有人話嫖妓都係申請入藉途徑之一,真唔真?
真,但要嫖到俾公安拉到都幾費”精力”

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]