• 瀏覽: 36,301
  • 回覆: 454
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 12:27 發表

你忘記了5仔嗎..........畢竟都是英國三大銀行之一........!!
當去英國出差.........在5仔銀行工作也不必申請手續........其實幾方便香港的行政人員...!!
如果你要在英國工作.......是要提出申請.........如果法案通過......銀行就不必要申請工作簽證..!!

其他的工作.......香港人是幹不來的........英國有很多勞工組 ...
hsbc分分鐘遷冊返香港

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 12:27 PM 發表

你忘記了5仔嗎..........畢竟都是英國三大銀行之一........!!
當去英國出差.........在5仔銀行工作也不必申請手續........其實幾方便香港的行政人員...!!
如果你要在英國工作.......是要提出申請.........如果法案通過......銀行就不必要申請工作簽證..!!

其他的工作.......香港人是幹不來的........英國有很多勞工組 ...
你又搞錯,

英國畀BNO係一個逗留權,逗留期間有權工作/讀書........
即係你可以「宅」係英國間屋6年都會入到籍。

其實幾乎所有國家都唔會要求移民一定有工作。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-7-2 12:22 PM 發表

我地呢啲小人物,犯左國安法都可以著草啦!

最緊要著完草有錢........
你正正經經移民英國唔得..........非要走去犯國安法之後走去著草.........!!
你是否看電影看出毛病來了...........感覺你對著草有情意結...........這應該是一種變態....!!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-7-2 12:32 PM 發表

你又搞錯,

英國畀BNO係一個逗留權,逗留期間有權工作/讀書........
即係你可以「宅」係英國間屋6年都會入到籍。

其實幾乎所有國家都唔會要求移民一定有工作。 ...
好吧.........你可以回去發夢..............靠「宅」可以移民呀...........利害呀年青人........!!

一路好走 

引用:
原帖由 Decus1998 於 2020-7-1 10:13 PM 發表

No 7 years requirements after 5 years jail in UK wor.
就算縮短到6年可成為正式公民,6年內沒有公民福利,醫療及子女就學費用已經要好多錢。

BNO?去英國?同D窮白鬼搶飲碗,我估計,唔被人地打死都被鬧死啦!
宜家仲搞緊種族戈D屎忽嘢,真係ON9成咁?

五年居留許可,但要夠6 年先可入席,淨返個1年點搞

傻西仲唔快D搶購機票去英國. 英國等緊你. 去到記住剪左張HK ID CARD同埋回鄉証, 等自己一心留响果邊喎. 

搞到一早移民英國做開方牛嘅香港人唔掋,依家咁易有居英權!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-2 12:09 PM 發表

申請移民英國又唔一定要有BNO.........!!
不過有BNO去英國及歐洲比較方便..........不用申請簽證.....!!
現在英國脫離歐盟........香港人去歐洲就會比較麻煩.......反為去英國會更方便.....!!

如果約翰遜真能夠使法案通過........香港人去英國銀行打幾年工都未嘗不是壞事...!!
當是生活體驗..........又唔一定要申請移民 ...
唔洗投資就可以移民英國
係好好嘅機會,唔把握就係傻仔

可以走去邊? 從來香港出入都好自由.....

返大陸住咁爽都做唔到

去UK做雞都冇人要 

好多人因為移民搞到妻離子散....何必呢...而且英國佬一定玩鳩你地....

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-1 09:41 PM 發表
中國政府提出「港版國安法」後,英國政府已表明一旦「港版國安法」實施,將加大英國國民(海外)護照(BNO)人士的簽證權利,隨着法案6月30日在香

絕對好事,皆大歡喜,乜色都開心,去左千其唔好返嚟。
建議政府取消移居外國的人的香港居民身分

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/492813?utm_source=01appshare& ...
通知黃人,要走便快,大多人申請便會落閘。。。。。97年都不願意收,今天轉死性🤭

引用:
原帖由 zier2 於 2020-7-1 09:49 PM 發表
支持黃畜大遷徙
大部分曱甴都冇BNO的,小陰蒂國撬走嘅係有錢的BNO中老年人,唔要曱甴害蟲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]