• 瀏覽: 33,156
  • 回覆: 454
  • 追帖: 3
5+1年,條件好寬鬆。雙贏。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
太好。即是話香港有人吾需要再見到班暴徒,暴力,最好的暴民一家“全家”去晒英國,相信佢哋去到實會有經濟援助,總之佢哋快d走,大家開心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laisi2 於 2020-7-1 09:54 PM 發表

無國安法都唔會有居英權,甘國安法應該一早推出來啦,英國快D接晒班BNO走,唔好留佢地系度搗亂。最緊要香港政府要剝奪持有BNO既人既三粒星
我可以好肯定同你講
呢班人最後一定兩頭唔到岸
如果你話97前英國會比居英權香港人
我或者都會開心下
而家英國就脫歐自身都難保
香港人過去乞食都唔掂
除非你大把本錢 咁就唔止英國一個選擇
加拿大一定好過佢十倍

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-1 09:41 PM 發表

中國政府提出「港版國安法」後,英國政府已表明一旦「港版國安法」實施,將加大英國國民(海外)護照(BNO)人士的簽證權利,隨着法案6月30日在香

絕對好事,皆大歡喜,乜色都開心,去左千其唔好返嚟。
建議政府取消移居外國的人的香港居民身分

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/492813?utm_source=01appshare&utm_medi ...
取消香港居民身分?

你問過前特首梁先生的家人沒?
前前特首曾先生的家人沒?
前前前特首董先生的家人沒?

現任特首鄭女士的家人沒有?

還有、問過一眾愛港愛國的議員政界名人富豪名流沒有???

引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2020-7-1 09:46 PM 發表

快撚D定日期啦  就聽日啦
即時生效更好

我係賤狼

回覆 引用 TOP

5年唔俾做嘢,英國佬都賤格,要吸乾bno人嘅資產

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-1 09:41 PM 發表

中國政府提出「港版國安法」後,英國政府已表明一旦「港版國安法」實施,將加大英國國民(海外)護照(BNO)人士的簽證權利,隨着法案6月30日在香

絕對好事,皆大歡喜,乜色都開心,去左千其唔好返嚟。
建議政府取消移居外國的人的香港居民身分

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/492813?utm_source=01appshare& ...
去左咪撚返黎!子女都無居留權!

我知道你不喜欢我,因为我早已比你更强。
我知道你很讨厌我,因为不敢把我怎么样。
引用:
原帖由 judylam651 於 2020-7-1 09:48 PM 發表

英國外相藍韜文(Dominic Raab)隨後講述計劃,英方將向BNO持有人提供5年的有限居留許可(limited leave to remain),可以工作或讀書,5年後他們可以申請定居身份(settled status),然後再在額外12個月後能夠申請成為公民,沒有名額限制。

原來咁...
嗰條鄭文傑雞蟲講到得佢一個獲政治庇護..... ...
屌!咪即係要搵到份工先?洗碗專業得唔得?

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-7-1 09:50 PM 發表

仲要等幾個月實施, 好複雜嗎???

西方做野咁慢,唔怪得疫情搞成咁....
拖到美國大選, 再睇情況而定嘛!
老尾都未正式話收, 英國撚未至於咁戇鳩衝出黎柒.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
捷徑 好大條

西人有可口可乐,佢有可防可控
要走嘅人拿拿聲快D,
但97後出生無份架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-7-1 10:00 PM 發表

取消香港居民身分?

你問過前特首梁先生的家人沒?
前前特首曾先生的家人沒?
前前前特首董先生的家人沒?

現任特首鄭女士的家人沒有?

還有、問過一眾愛港愛國的議員政界名人富豪名流沒有???

...
幾時到師兄多鍊厚?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2020-7-1 10:00 PM 發表

5年唔俾做嘢,英國佬都賤格,要吸乾bno人嘅資產
可以做野讀書,齋坐都得。
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20200701/s00005/1593609023059/港區國安法-英國宣布予持bno港人5年逗留許可-居滿6年可申公民權

回覆 引用 TOP

五年內駛晒積蓄,到時申請定居唔批。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 2020-7-1 09:51 PM 發表

有BNO果炸97 果時夠話要走咪又係死狗返黎,我睇吓又有幾多會去英國
走去看羊?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]